Târgul de inițiative civice, la a III-a editie

Cea de-a treia ediție a Târgului de inițiative civice are loc sâmbăta aceasta, pe 14 octombrie, între orele 10:00 – 17:00, pe Calea Victoriei nr. 120.

Evenimentul va reuni șase dintre cele mai active grupuri de inițiativă cetățenească din Capitală ( ex: Grupul “Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești”, Grupul de inițiativă civică Parc IOR – Titan,  Grupul „Floreasca civică”,  Grupul cetățenilor din Cartierul 16 Februarie, Grupul de inițiativă civică Lacul Tei) care vor dezbate problemele cu care se confruntă bucureștenii, si va avea două părți:

  • Sesiune de prezentare a succeselor și a provocărilor grupurilor civice (10:00-13:00) – Membrii asociațiilor vor discuta despre obstacolele pe care le-au întâmpinat în relație cu autoritățile publice și cum au reușit să obțină rezultate concrete privind rezolvarea anumitor probleme ale comunității din care fac parte (ex. Lipsa spațiilor verzi sau a locurilor de joacă).
  • Forumul cetățenilor, înainte de alegerile din 2024 (13:30-16:30) – Reprezentanții grupurilor civice vor interacționa cu invitați din rândul instituțiilor publice, astfel încât cetățenii vor avea ocazia să preia microfonul și să adreseze diferite întrebări referitoare la problemele orașului și ale comunitățiiOrganizator: CeRe – Centrul de Resurse pentru participare publica, in colaborare cu ActiveWatch.

    Printre reușitele civice se numără: transformarea vechiului Cinema Favorit în Centru Comunitar (încă în construcție), redeschiderea, pentru public, a Parcului Universității Politehnica și trecerea în domeniu public, a Parcului Verdi din cartierul Floreasca.Intrarea la Târgul de inițiative civice este liberă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.