Noi troleibuze vor circula in Capitala, Solaris Trollino 12

Foto: Mircea Apostolescu

Pe străzile Capitalei, din 2024,  vor circula noile troleibuze, Solaris Trollino 12.

Primăria Generală a semnat cu societatea poloneză Solaris Bus & Coach un contract pentru furnizarea a 100 de troleibuze Solaris Trollino 12. Comanda a fost plasată pe 29 decembrie 2022 și are o valoare de aproape 60 de milioane euro.

Această prezentare necesită JavaScript.

Capacitatea de transport a noului troleibuz este de 90 de persoane,  25 călători vor putea sta pe scaune și exista un loc pentru scaun rulant persoane cu dizabilități.

Mijlocul de transport are trei uşi de acces pentru salonul de călători și rampă cu acționare mecanică pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, cu sistem de protecţie împotriva plecării autovehicului cu rampa deschisă.

Troleibuzul va fi prevăzut cu buton de semnalizare a intenţiei de acţionare a rampei, situat atât la exterior, cât şi la interior şi semnalizarea la bord pentru conducătorul de vehicul.

Este dotat cu sistem de climatizare HVAC pentru cabina post conducere și salon călători, cu instalaţie de încălzire a cabinei şi a salonului troleibuzului cu pompă de căldură.

Exista echipamente ITS pentru: informare călători (audio-vizuală), infotainment, numărare călători, supraveghere video, wi-fi şi sistem de comunicare online, sistem automat de taxare cu validatoarele ce acceptă plata cu card bancar contactless.

Autonomia troleibuzului este de 20 de kilometri, cu funcție de autobuz pe trasee neelectrificate. Conectarea/deconectarea la/de la rețeaua electrificată se face autonom, din cabina șoferului.

Noile mijloace de transport au termen de garanție cinci ani sau 300.000 de km, cu toate activitățile de mentenanță planificată incluse ( de la consumabile, până la piese de schimb). Bateriile din componența Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice vor avea garanție de opt ani. Troleibuzele vor fi livrate la București la sfârșitul anului 2024.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.