Concert Regal caritabil, pe scena Ateneului Român

Sursa foto: comunicat de presa

Muzicieni de excepție vor cânta pe 25 octombrie, la Ateneul Român, pentru a sprijini noua generație de tineri talentați ai României.

Concertul Regal Caritabil, organizat de Fundația Regală Margareta a României, aduce pe scena Ateneului Român nume importante ale scenelor lirice europene – tenorul Ioan Hotea, dirijorul Gabriel Bebeșelea și mezzosoprana Martiniana Antonie.

În prezența membrilor Familiei Regale a României, aceștia vor oferi un spectacol eveniment al generozității și al valorilor autentice.

Biletele și sponsorii Concertului Regal vor asigura fondurile necesare pentru ca tinerii muzicieni și artiști vizuali din familii fără posibilități financiare să primească bursa și sprijinul programului național Tinere Talente. Detalii pe www.frmr.ro/concert-regal.

Sursa foto: comunicat de presa

Ca în fiecare an, remarcabilul eveniment este punctul de întâlnire pentru mulți susținători ai artei și culturii, printre care se numără reprezentanți diplomatici, personalități din sfera culturală și lideri din lumea afacerilor, precum și donatori, sponsori ori simpatizanți ai Fundației Regale Margareta a României.

Grație susținerii oferite unei cauze nobile, Fundația își propune să finanțeze în fiecare an un număr de 30 de burse, acordate prin programul Tinere Talente. Prin aceste burse, tineri muzicieni sau artiști vizuali primesc susținere materială pentru a-și acoperi cheltuielile legate de dezvoltarea darurilor artistice și acces la oportunități vitale pentru cariera lor, precum masterclass-uri, sesiuni de mentorat cu personalități ale lumii artistice și participarea la evenimente artistice importante.

Pe 25 octombrie, a 14-a ediție a Concertului Regal Caritabil îi aduce împreună pe scena Ateneului Român pe tenorul Ioan Hotea și mezzosoprana Martiniana Antonie, alături de Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeșelea.

Programul muzical al serii este compus dintr-o selecție a celor mai frumoase lucrări de operă și operetă, arii și duete celebre extrase din creații ale unor compozitorii precum Rossini, Bizet, Gounod și Richard Strauss.

Sursa foto: comunicat de presa

În rotonda Ateneului Român, publicul prezent la seara de gală poate admira expoziția realizată de tinerii artiști vizuali, bursieri ai programului Tinere Talente, realizată sub îndrumarea mentorului conf. univ. dr. Ion Anghel, în perioada taberei de creație interdisciplinară de la Balcic, din luna august a acestui an.

Concertul Regal are loc în mod tradițional în data de 25 octombrie – ziua de naștere a Regelui Mihai I al României, fondator al Fundației alături de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române. Fiecare ediție a concertului aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre, în susținerea tinerilor artiști români.

Bilete pe www.eventim.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.