VIDEO – „Cred că suntem o generație din păcate imatură emoțional și ar trebui să aducem awareness pe treaba asta” – Florian Rus despre „Ultima Decizie”

Iubirile trecute lasă urme și loc de acel „poate”. Ce fel de „poate”? Poate fostul partener nu știe că îi dorești tot binele în continuare, poate nu știe cât de mult îți pare rău că totul s-a terminat. Cam despre asta este vorba în noua piesă a lui Florian Rus, „Ultima Decizie”. Artistul a venit cu voie bună în matinal și ne-a spus mai multe despre cea mai recentă melodie, dar și despre cum vede moda din România.

Pentru Florian Rus cea mai recentă lansare nu are o semnificație tristă și ne explică în matinal de ce: „Mie mi se pare că în ziua de astăzi cumva glorificăm rănile astea în dragoste. Un fel de război post-dragoste pe care nu-l înțeleg întotdeauna. Odată ce ai petrecut niște ani cu un om, nu înțeleg imaturitatea asta emoțională. Zici că am rămas copii de 2 ani.”

Florian Rus/ Foto: Cornel Munteanu

Artistul susține că pentru a îi putea dori fostului partener binele în continuare este nevoie de maturitate emoțională. „Trebuie să fii suficient de evoluat emoțional încât să poți să îi dorești partenerului binele după ce v-ați despărțit. În mod normal îți dorești ca binele acela să fie lângă tine, să îl construiți împreună.

„Cred că suntem o generație din păcate imatură emoțional și că ar trebui să aducem awareness pe treaba asta și să începem să rezolvăm niște chestii pentru a nu da mai departe.”

Florian pregătește o nouă piesă intitulată „O fată după ce s-a despărțit” și ne explică semnicația versurilor: „Pe mine mă fascinează dragostea și mă fascinează și ce facem, și cum se comportă omul în timpul dragostei, după dragoste, în timpul îndrăgostirii. Mie mi se pare fascinant ce se întâmplă cu creierele noastre. 

„O să cânt despre treaba asta destul de mult. Și nu doar pentru că este la modă, ci chiar pur și simplu mă facinează real.”

Florian Rus ne dezvăluie diferențele pe care le-a sesizat la oameni după despărțire în funcție de genul persoanei. „Nu știu dacă ați observat. Deci de fiecare dată când este vorba de ceva rău fetele se tund, se duc la yoga, e un upgrade total spiritual și caută un hobby. Băieții, din păcate, pentru că nu au voie să se exteriorizeze așa mult și pentru că trebuie să ascunzi și să sugrumi acea durere, o sugrumă prin chestii distrugătoare.”

Artistul se consideră o persoană destul de leneșă, dar care pune umărul la treabă atunci când este cazul. „Sunt destul de leneș, dar am avut perioade de transpirație multă pentru că mi-a plăcut să fac treaba asta și eram curios să învăț niște chestii. În perioada aceea, am învățat niște chestii foarte valoroase. După care întotdeauna mi s-a părut că am stat după inspirație.”

Pentru Florian, inspirația este calea succesului. „Mie mi se pare că toate piesele alea pentru care aproape că nu-ți vine să-ți asumi creditul, pentru că nu știi cum le-ai scris, vin așa de sus, au venit pe un făgaș sănătos și trebuie arătate.” 

Invitatul din matinal ne declară că nu este înnebunit în a fi la curent cu ultimele tendințe din modă. „Am minimă grijă. Da, uite, n-am nicio treabă, nu m-am făcut nu știu cum să vin la radio. Bineînțeles că fiind, să-i zicem, semi-persoană publică, mă gândesc că trebuie să arăt într-un fel. Mă enervează poliția modei pe stradă sau alea outfit check.”

Florian Rus ne-a răspuns și la întrebarea zilei din Bună dimineața, București! cu mai multe combinații vestimentare care nu ii sunt deloc pe plac. „Nu-mi place să văd tipizările astea când ne luăm toți după toți și că suntem toți ca la uniformă, ca ne îmbrăcăm absolut la fel. Nu-mi place să văd chestii super sclipitoare.”

„Nu îmi place să văd brand-uri. Adică valoarea exprimată în felul acesta și gândită așa, mie mi se pare absolut hilară și cumva de domeniul trecutului total.”

Sexualitatea se simte și nu se arată ostentativ. Mi se pare că femeile care știu să fie discrete și senzuale într-un mod finuț și elegant au mult mai mult de câștigat față de cele care vor să arate. Cred că este o chestie și de educație.”

Eu îți spun doar atât: trebuie să dai mereu un play piesei când îți este dor, iar interviului de mai jos chiar acum!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.