Managerul Spitalului Colentina, cercetat sub control judiciar!

Foto: Facebook/Spitalul Clinic Colentina

Managerul Spitalului Colentina din Capitală, Mirel Cristescu, va fi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că ar fi oferit mită pentru a fi numit în funcție.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv, vineri, să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu cercetarea sub control judicar. De asemenea, a stabilit ca directorul adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, să rămână în arest preventiv. Deciziile sunt definitive.

Potrivit DNA, Cristian Plută este acuzat că a cerut și a primit 20.000 euro de la Mirel Cristescu, pentru numirea acestuia din urmă în fruntea Spitalului Colentina. Jumătate din bani i-ar fi dat șefei sale, Oana Sivache, directorul general al Administrației Spitalelor București, însă aceasta l-a denunțat la DNA și a înmânat banii procurorilor.

Cristian Plută mai este acuzat de DNA că a cerut și a primit 60.000 de euro mită de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, iar firma sa a primit un contract în valoare de 115 milioane de lei pentru lucrări de reparații la mai multe spitale din București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.