„Multi EU-ul meu” – proiect cultural, educativ-performativ pentru adolescenți

Sursa foto: comunicat de presa

Centrul Cultural European pentru Educație prin Artă și Cultură EDUC-ART a lansat, odată cu începerea noului an școlar, un nou proiect cultural, educativ-performativ adresat adolescenților.

Începând cu 11 septembrie 2023, EDUC-ART a lansat proiectul intitulat „Multi EU-ul meu”, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „BUCUREȘTI ACASĂ” 2023.

Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

Această inițiativă inedită de dezvoltare și performanță artistică se adresează adolescenților bucureșteni pasionați de artele spectacolului și preocupați continuu de propria dezvoltare personală.

30 de tineri deosebiți, elevi ai liceelor partenere, anume Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev”, Colegiul Național „Spiru Haret”, Liceul Teoretic „Victoria”, Colegiul Național „Ion Creangă”, Colegiul Economic Viilor și Colegiul Tehnic „Carol I” participă săptămână de săptămână la cursuri de actorie, improvizație scenică, muzică, dans și dezvoltare personală.

Sursa foto: comunicat de presa

„În cadrul programului am propus participanților ample dialoguri pe teme actuale și de interes vârstei lor printre care bullying-ul, consumul de droguri, abuzul, singurătatea, diversitatea sexuală, excluderea socială pe criterii etnice și anxietatea creând pentru aceștia un spațiu prietenos și sigur de împărtășire și învățare. Toate ateliere performative propuse în cadrul proiectului sunt facilitate și coordonate de profesioniști în artele spectacolului și mentori cu multă experiență în lucrul cu publicul tânăr.”, potrivit organizatorilor.

Facilitatorii atelierelor „Multi EU-ul meu” sunt Radu Solcanu, Julieta Georoiu, Lilian Cărăuș, Robert Costin, Ștefan Andrei Țâmpu și Călin Mocanu.

Dincolo de demersul introspectiv la care sunt invitați cei 30 de adolescenți în spațiul rezervat atelierelor, alături de Călin Mocanu, regizor de teatru, tinerii lucrează cu multă pasiune și dăruire la spectacolul de teatru cu același nume – „Multi EU-ul meu”.

Spectacolul este interpretat de adolescenții ce au acceptat provocarea acestui proiect și care peste doar câteva săptămâni, la începutul lunii noiembrie, vor oferi reprezentații în liceele din care fac parte, avându-i ca public pe colegii de școală, adolescenți la rândul lor, pe profesorii și părinții lor.

Unicitatea performativă constă în conceptul spectacolelor ca variantă de teatru-mărturisire, ce va fi abordat din trei instanțe diferite ale EU-ului. Nu vor lipsi interacțiunile multimedia și dialogurile cu publicul de la finalul fiecărui spectacol.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.