Un salon din California realizează tatuaje cu cenuşă adusă de clienţi

Sursa foto: Andra Radu

Cunoscută pentru tatuajele sale realizate, punct cu punct, manual, nu cu ajutorul unui aparat de tatuat, Kat Dukes a devenit specialistă în acest tip de tatuaj funerar, care încorporează cenușa unei persoane dragi.

Artista, care conduce studioul Steel Honey, a început să exploreze această tehnică în urmă cu trei ani și jumătate, când unul dintre clienții săi a vrut să îi aducă un omagiu deosebit câinelui său decedat.

După ce şi-a pierdut mama, Scout Frank, din Statele Unite, și-a dorit să țină amintirea acesteia cât mai aproape, așa că, pentru a-i plânge pierderea, a decis s-o păstreze sub piele, încorporându-i cenușa în tușul folosit la noul ei tatuaj, relatează AFP și citată de Agerpres.

Aceste opere, pe care ea le consideră „piese comemorative”, nu lasă pe nimeni indiferent. Imaginile video cu aceste creaţii se bucură de un mare succes pe reţelele sociale, dar au generat şi un potop de critici.

Utilizarea cenușii, în general sterilizată de căldura extremă a incinerării, nu prezintă niciun risc de contaminare sau de infectare, a precizat Kat Dukes. Artistul a declarat, de asemenea, că o inspecție sanitară i-a validat modalitatea de lucru și a concluzionat că studioul său nu încalcă niciun regulament.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.