Foto & video: Englezul Jude Bellingham decide meciurile spaniolilor! Noul fenomen de la Real Madrid a „rezolvat” și El-Clasico!

Barcelona și Real Madrid s-au întâlnit într-un alt meci direct, care împarte lumea de pretutindeni în două timp de 90 de minute.

Același salvator, Jude Bellingham, transferul pe care președintele clubului madrilen, Florentino Perez, a pariat toți banii. Mijlocașul englez marchează din nou, de data aceasta, două goluri în poarta rivalei catalane și intră în istorie.

Pe stadionul olimpic din Barcelona, plin cu 50.000 de oameni în tribune, gazdele au început mai bine confruntarea și au deschis scorul prin Ilkay Gundogan. Germanul aflat la primul El-Clasico din carieră s-a aflat la locul potrivit, în momentul potrivit, în minutul șase al partidei și a profitat de respingerea greșită a lui David Alaba. Catalanii au condus cu 1-0 ostilitățile, iar întreaga arenă a început să cânte și să se bucure de prestația solidă a echipei favorite.

Cu o Real Madrid extrem de încordată în prima parte a jocului, campioana en-titre din LaLiga a avut o mulțime de ocazii la poarta lui Kepa Arrizabalaga, iar Fermin Lopez, care lovise bara de trei ori în meciul de UEFA Champions League, cu Shakhtar Donetk, a mai trimis o dată în stâlpul stâng al buturilor apărate de goalkeeper-ul spaniol. Până la finalul unui prim act în care trupa antrenată de Xavi Hernandez a forțat și a fost aproape de înscrierea unui al doilea gol, poate cel mai în formă jucător al Barcelonei, Joao Felix, i-a strecurat mingea printre picioare lui Antonio Rudiger, dar Dani Caravajal a arătat de ce poartă banderola de căpitan al ”los blancos” pe braț și l-a oprit pe fotbalistul portughez.

La cabine s-a intrat cu avantaj minim pentru formația blaugrana, iar singurele acțiuni în care a fost implicată Real Madrid au fost inițiate pe partea stângă, în flancul lui Vinicus Junior, care a fost cel mai vizibil atunci când a avut o discuție cu Xavi Hernandez pe seama unui fault pe care dorea să îl obțină. După reluarea confruntării urmărite de tot mapamondul și transmisă de o multitudine de canale de televiziune, Real Madrid a afișat o altă imagine. Pasele grupării conduse de pe margine de tacticianul Carlo Ancelotti a început să își arate forța ofensivă, dar nu înainte ca Barcelona să mai trimită o dată un balon în bară, prin Inigo Martinez.
Ocaziile au aparținut clubului catalan, pe când rivala din capitala Spaniei a fost responsabila cu golurile.

Schimbările efectuate de managerul italian au dat roade, mai ales prin introducerea lui Luka Modric care a pus stăpânire pe mijlocul terenului și a îndreptat centrul de greutate al echipei sale spre poarta apărată de Marc Andre Ter-Stegen.

După câteva tentative eșuate ale madrilenilor de a puncta decisiv pe tabela de marcaj, cea mai clară șansă de gol aparținându-i lui Toni Kroos, care, în minutul 57 a expediat primul șut pe spațiul porții catalane, Jude Bellingham, marea speranță a fanilor celor de la Real, a ieșit din nou la rampă.

În minutul 68 al partidei de pe ”Estadio Olimpico Lluys Companys”, fotbalistul englez în vârstă de 20 de ani a preluat o minge la marginea careului și a livrat o execuție de zile mari de la o distanță considerabilă, care l-a depășit și pe experimentatul Ter-Stegen. Portarul german a atins cu vârfurile degetelor balonul puternic trimis de mijlocașul trecut și pe la Borussia Dortmund, dar nu s-a putut opune până la final.

În ciuda introducerii pe gazon a lui Robert Lewandowski și Raphinha, care au revenit după accidentări, prestația Barcelonei a lăsat de dorit în repriza secundă, iar golul înscris de trupa lui Ancelotti a destabilizat totalmente orice filosofie de joc catalană.

Real Madrid a reușit să preia controlul partidei și a ținut-o în corzi pe Barcelona până la ultimul fluier, singurele ieșiri din apărare ale campioanei din Spania terminându-se cu șuturi peste poartă, fie cel al lui Robert Lewandowski, fie cel al lui Gavi.

În minutele adiționale ale confruntării din Catalunia, fundașul dreapta al madrilenilor, Carvajal, a demarat în flanc și a centrat în careul Barcelonei, acolo unde Modric i-a așezat mingea pe tavă aceluiași Bellingham. Jucătorul care a dat peste cap orice bornă de recorduri de la venirea în capitala Spaniei nu a iertat și a șutat printre picioarele lui Ter-Stegen, aducând victoria și zâmbetul pe buze fanilor ”los blancos”.

Jude Bellingham a ajuns, astfel, după performanța admirabilă dintr-un meci de o asemenea încărcătură, cum este unul contra rivalei de-o viață, Barcelona, la 13 goluri și trei assist-uri în 13 meciuri disputate de la începutul acestei stagiuni în tricoul Realului.
Formația din Castilla mai notează un triumf împotriva echipei antrenate de Xavi Hernandez și atinge borna de 103 meciuri câștigate în El-Clasico, în timp de Barcelona are cu trei victorii mai puțin decât eterna rivală.

Foto & video: Flavia Voinea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.