VIDEO: Mircea Rednic o „răpune” pe fosta sa echipă. Dinamo nu a mai câștigat din august și este „la pământ” după meciul cu UTA

Dinamo București a pierdut al noulea meci la rând în acest sezon de Superligă, după o altă înfrângere suferită în penultimul meci al etapei cu numărul cincisprezece din campionatul intern. UTA Arad a fost, de data aceasta, formația din România care i-a administrat un eșec echipei antrenate de Ovidiu Burcă, scor 2-1.

Într-un meci care s-a disputat la Oradea, din cauza montării noului gazon de pe stadionul obișnuit al celor de la UTA Arad, Dinamo București a produs mai multe modificări față de cea mai recentă partidă din întrecerea internă, contra celor de la Politehnica Iași. În confruntarea ultimei etape a turului sezonului regulat, gazdele au forțat încă din start, iar în minutul doi, Claudiu Micovschi a trimis pe lângă poartă, cu o execuție pretențioasă, din centrarea venită din flancul stâng.

La prima ieșire din jumătatea proprie, trupa din „Ștefan cel Mare” a contraatacat prin Dennis Politic. Extrema stângă a dinamoviștilor a primit mingea la picior, a driblat printr-un procedeu spectaculos și a finalizat cu un șut din marginea careului. Execuția sa la colțul scurt l-a învins pe goalkeeper-ul arădenilor, iar oaspeții au preluat conducerea pe tabela de marcaj.

În minutul 19 al duelului de la Oradea, UTA Arad a fost foarte aproape de a restabili egalitatea, dar Luckassen nu a putut să înscrie în poarta apărată de Golubovic. Fostul fotbalist al celor de la Rapid București a fost lansat în careul oaspeților de Căpușă, iar după ce a preluat a șutat fix în piciorul portarului dinamovist.

La următoarea fază, jucătorii penultimei clasate din Superligă s-au aflat din nou la originea unui contraatac purtat în trei, Bena, Abdallah și Ghezali. Mijlocașul dinamoviștilor i-a pasat vârfului din Madagascar, iar mingea a ajuns la fotbalistul francez antrenat de Ovidiu Burcă. Șutul extremei dreapta a trecut, totuși, razant cu spațiul porții lui Iacob, iar scorul a rămas 1-0 pentru Dinamo.

Chiar dacă echipa pregătită de fostul jucător și antrenor al „câinilor”, Mircea Rednic, a avut o posesie mult mai bună decât adversara sa, gruparea din Capitală a fost mai eficientă pe plan ofensiv. În minutul 30 al întâlnirii, Ilic a profitat de gafa din defensiva arădeană și s-a aflat în poziție ideală de a trage spre poartă. Totuși, acesta a ales să întoarcă balonul spre marcatorul primului gol care a „catapultat” mingea peste bara transversală.

Cu puțin înainte de fluierul final al primei reprize, tentativele ofensive ale celor de la UTA Arad s-au transformat în gol. O schimbare de parte a fundașului stânga al gazdelor l-a găsit pe Căpușă, iar acesta a centrat în careul dinamovist. După o deviere nefericită a lui Bena, mingea a ajuns la Micovschi, care a îndeplinit o simplă formalitate și l-a învins pe Golubovic din câțiva metri.

Cel care a adus egalarea pentru gazde a fost la un pas de a își aduce echipa în avantaj în minutul 66 al meciului, atunci când a reluat periculos cu capul spre poarta apărată de goalkeeper-ul croat al celor de la Dinamo. În cele din urmă, mingea a fost prinsă fără mari probleme de Golubovic, dar ocaziile arădenilor continuau să apară.

Trei minute mai târziu, abia introdus pe gazon de Mircea Rednic, Omondi, a centrat defectuos, dar balonul lovit imprecis de acesta a aterizat pe transversala porții dinamoviste, iar Golubovic a fost din nou amenințat de primirea celui de-al doilea gol.

Cea mai mare oportunitate de a înscrie a părții secunde a aparținut clubului dinamovist, cu treisprezece minute înainte de final, atunci când Ghezali și Goncalo Gregorio au fost implicați în ceea ce poate fi catalogată ratarea sezonului.

Dennis Politic a trimis o pasă lobată spre extrema franceză a ”câinilor”, iar aceasta s-a hotărât să paseze în stânga spre Goncalo Gregorio, care nu se afla într-o poziție la fel de bună. Mingea ajunsă la atacantul portughez al dinamoviștilor a fost respinsă de pe linia porții de unul dintre fundașii arădenilor, iar oaspeții au dat cu piciorul trecerii în avantaj.

Câteva secunde mai târziu, fundașul dreapta al trupei din Capitală, Cristi Costin, a rămas singur la marginea careului și a văzut culoarul de șut. Fostul fotbalist al celor de la FC Voluntari a lansat o execuție puternică care a fost respinsă cu dificultate în corner de Iacob.

Înainte cu un minut de intrarea în prelungirile partidei, Cooper a lovit mingea cu capul în careul dinamovist, iar Homawoo a atins balonul cu brațul. După lungi verificări și proteste ale formației gazdă, centralul înfruntării de la Oradea a arătat punctul cu var. Marcelo Freitas și-a asumat răspunderea executării penalty-ului de la ultima fază a meciului, iar mijlocașul brazilian a trimis pe jos, plasat, fără speranțe pentru goalkeeper-ul dinamovist.

UTA Arad a rezistat asaltului final al oaspeților și a câștigat trei puncte pe teren propriu, într-o confruntare care a contat pentru evitarea retrogradării. Actualmente, trupa antrenată de Mircea Rednic ocupă poziția a 10-a în clasament, urcând patru locuri după acest succes, cu 18 puncte acumulate. Arădenii termină prima parte a sezonului regulat la trei lungimi în spatele ultimului loc de play-off, pe care se situează Farul Constanța.

În tabăra „câinilor roșii”, situația nu este deloc una fastă. Cu 10 puncte strânse în cele 15 jocuri disputate, băieții lui Ovidiu Burcă nu au mai simțit gustul unei victorii de la un duel din Cupa României, din luna august.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.