VIDEO: „În primă fază, noi nu știam că o să facem film când am aplicat la workshop și la casting. Cred că pur și simplu noi ne doream foarte mult să avem întâlnirea asta cu Cristi Puiu”- Bianca Cuculici despre filmul MMXX

Astăzi am vorbit despre un film. Și nu orice film… unul despre 2020, dar altfel! Fii atent aici: MMXX prezintă patru scurte momente care îți arată rătăcirile unor suflete blocate la momentul pandemiei. Bianca Cuculici și Laur Bondarenco sunt doi dintre actorii care joacă în MMXX. Ei au venit în această dimineață în studioul BucureștiFM nerăbdători să povestească despre film:

„Este chestia asta la nivel de suflete rătăcite. Mi se pare că este în contextul foarte bun, pandemia. Sunt patru povești care sunt aparent diferite, dar toate au legătură între ele. Sunt acolo niște fațete și oamenii se pot regăsi, chiar dacă nu în mod direct. Cu toții am trăit anul 2020, într-un fel sau altul.”

Bianca Cuculici are rolul Oanei Pfifer, o tânără terapeută care ajunge să dea singură răspunsurile în chestionarul pe care clientul său ar trebui de fapt să îl completeze. „Nu-mi place cuvântul personaj pentru că am pornit de la niște situații pe care am încercat să le expunem pe cât de onest am putut. Oana este o terapeută pe care o vedem în două situații de viață diferite: una la cabinet împreună cu pacienta, Otilia, și acasă cu fratele și cu soțul.”

Laur Bondarenco îl interpretează pe Mihai Dumitru, fratele Oanei Pfifer. „Mihai Dumitru este un semi-intelectual care încearcă să se dea important. Se răsfață și este tolerat de ceilalți, de familie, de soră. Răsfățul este un soi de rătăcire. Un tânăr rătăcit s-ar regăsi în personaj.”

„Calitatea de maestru a lui Cristi Puiu ne-a arătat că noi nu trebuie să construim nimic, ci să fim acolo. Foarte mult din film mi se pare că sunt eu efectiv.”

În filmul MMXX, mai apar două personaje în jurul cărora sunt creionate cele patru povești. Septimiu Pfifer, soțul Oanei, a intrat în febra pandemiei. Îi este frică să nu îl atace virusul SARS COV 2. Narcis Pătranescu, inspector la brigada de crimă organizată, trece printr-o experienta traumatizantă: moartea unuia dintre colegii săi. Se trezește în centrul unei povești întunecate în timp ce interoghează o tânără.

Scenariul a pornit de la o discuție telefonică. „În cadrul unui workshop, am scris împreună, sub supravegherea lui Cristi Puiu, regizorul filmului MMXX. Noi am început să lucrăm împreună după o veste dată de o prietenă. Am vorbit la telefon și ne-am gândit la pandemie. De acolo a plecat scrierea scenariului.”

Filmul a luat naștere în cadrul unui workshop. „Workshopul a durat 3 săptămâni și la finalul am avut fiecare scenariile. Au fost opt scenarii. Primele patru sunt regăsite în acest film și va mai fi un film la anul în care vor fi celelalte patru scenarii care au fost deja filmate. Cred că jumate sunt non-actori, adică n-au studiat neapărat teatru.”

Cat de dificil a fost de realizat? „A fost greu din punct de vedere financiar. Totuși, este un film independent. Să faci un film mi se pare că necesită din start niște sume destul de importante. A fost făcut prin școala lui Dragoș Bucur și a lui Dorian Boguță. Au făcut rost de camere, de locații și banii au venit cumva mai târziu.”

„În primă fază, noi nu știam că o să facem film pentru că nu cred că am plecat la drum cu ideea asta când am aplicat la workshop și la casting. Cred că pur și simplu noi ne doream foarte mult să avem întâlnirea asta cu Cristi Puiu.”

Pentru Laur Bondarenco viața s-a schimbat după un singur telefon. „A fost și o poveste în spate. Eu eram curier de mâncare și la vremea aia nu aveam bani, începeam să plătesc chiria. Și atunci când am văzut workshopul am fost încântat, apoi când am văzut cât costă, am zis că nu pot să fac asta pentru că nu am banii necesari.”

„I-am sunat și le-am spus că îmi doresc foarte mult chestia asta, dar este o mică problemă, nu am bani. Dragoș a spus hai, vino la casting, m-am dus acolo și după aceea am încercat să găsim o soluție.”

Cei doi invitați ne-au descris cum văd ei meseria de actor. „Meseria în sine mi se pare extrem de frumoasă și mi se pare că ai o libertate foarte mare. Trebuie să mergi pe drumul actoriei daca simți că asta este ce vrei cu adevărat. De fapt, mi se pare că toate zonele artistice trebuie să fie din tine decizia asta. Eu am dat la actorie când eram în anul al 5-lea la ASE, în ultimul an de master.”

Te așteptăm acum cu un play la videoclipul de mai sus, iar de pe 10 noiembrie în cinematografe!

Speed Questions – Bianca Cuculici & Laur Bondarenco – filmul MMXX

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.