VIDEO: Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success – „Împreună Protejăm România”- ediția a XVIII-a
Articol de Monica Liche, 8 noiembrie 2023, 17:35
În perioada 6 -23 noiembrie 2023, Bucureștiul este gazda „Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success”, ediția a XVIII-a a evenimentelor „Împreună Protejăm România”. Personalități de marcă din țară și străinătate se reunesc într-o serie de dezbateri ce au ca teme subiecte din diferite domenii de interes în actualul context geopolitic și geostrategic, prilejuite de acest Summit. Discutăm #InComunitate despre „Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success”, cu Mihaela Prună, managing partner – Grupul de Presa MediaUno.
„Acest Summit este un eveniment de anvergură care a început pe 6 noiembrie și va ține până pe 24 noiembrie și care este rezultatul colaborării dintre pe care Grupul de Presă MediaUno o are cu Institutul Național de Statistică, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României. Este un proiect pe care noi l-am inițiat sub titulatura „Împreună Protejăm România” în 2020, într-o perioadă tulbure, nu doar pentru noi, ci pentru întreaga omenire, vorbim de pandemie, perioadă în care am simțit cu toții că este nevoie de implicare și este nevoie de a fi împreună pentru a putea să identificăm mai ușor soluții la provocările pe care le trăim. De la an la an am început să ne confruntăm cu situații dintre cele mai inedite și acest proiect a luat o amploare mare, suntem la a XVIII-a ediție acum.”
Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success” își propune să intermedieze comunicarea între autorități și experți ai diferitelor domenii de larg interes. În plus, generează și primirea unui feedback pentru deciziile luate până în acest moment. Teamacile evenimentelor sunt stabilite tot pe baza interacțiunii cu audiența. „Evenimentele au adunat o audiență de 1,4 milioane de cetățeni, care ne-au oferit un feedback pozitiv, ne-au încurajat și ne-au dat o direcție de multe ori vizavi te tematica evenimentelor.”, spune Mihaela Prună, managing partner – Grupul de Presa MediaUno.
„Este un proiect pe care ne-am dorit să creăm o platformă de dezbatere în care decidenții și oamenii politici, cei din administrația publică să poată să interacționeze mai ușor cu profesioniștii, cu experții în diferite domenii, astfel încât să aibă un barometru exact a ceea ce se întâmplă în piață și un feedback pentru deciziile pe care le iau. Am creat o comunitate, care astăzi reunește peste 3000 de membri și mă refer aici și la speakeri care de-a lungul timpului au participat la evenimente și acum avem peste 300 de speakeri în cele aproape trei săptămâni de evenimente.
În fiecare zi au loc paneluri tematice pe sănătate, educație, cercetare, cyber security, securitate națională, investiții, relații internaționale și diplomație, egalitate de gen, egalitate de șanse, probleme sociale, probleme legate de siguranța cetățeanului, chestiuni legate de zona de finanțe – bănci, energie și încercăm să acoperim cam toate domeniile care sunt considerate prioritare și pentru care noi ca organizatori apreciem că este bine să le punem în discuție.”
Dincolo de cuvânt se află fapta. Organizatorii acestui Summit se bazează pe fapte, pe soluții ce care le așează în fața factorilor decidenți. „Bineînțeles că nu le putem impune, dar cred că ăsta este primul pas, dacă vrem într-adevăr să mergem pe calea succesului pentru România.”, mai spune Mihaela Prună.
„Venim și punem în fața factorilor de decizie soluții la probleme. Să facem presiune și să venim cu soluții la problemele pe care le avem, mai puțin cu discursuri foarte frumoase, dar care se rezumă doar la vorbe și mai puțin la fapte.”
Printre panel-urile de importanță majoră ale Bucharest Leaders’ Summit se află unul care prezintă un interes aparte, în actualul context geopolitic și geostrategic. Reprezentanții conducerii Statului Major al Armatei au participat la deschiderea summit-ului, iar pe 7 noiembrie au luat cuvântul și speakerii panelului dedicat Securității EuroAtlantice.
„Am avut întâlniri cu reprezentanții conducerii Statului Major al Armatei la deschiderea Summit-ului, de asemenea, ieri, am avut panel dedicat Securității EuroAtlantice, cu reprezentanți de marcă și cu speakeri care au generat dezbateri extrem de aplicate vizavi de situația și contextul în care ne aflăm, dar am spune, pentru că vorbim de calea spre succes, că modul în care au abordat speakerii întreaga problematică este una care ne creează oarecare confort și siguranță.”
Un alt domeniu de interes care va fi abordat în cadrul acestui summit este cel al digitalizării. Trendul digitalizării reprezintă o adevărată provocare, dar lumea s-a angajat deja pe acest drum. Revoluția tehnologică și integrarea inteligenței artificiale în procesul educațional sunt temele viitorului. „Tinerii sunt izvoare inepuizabile de informații, de idei, de soluții și, foarte, foarte important, de întrebări.”, a mai spus Mihaela Prună, managing partner – Grupul de Presa MediaUno.
„În zona de educație, cercetare, inovare discutăm foarte mult de componenta aceasta de digitalizare. Avem o provocare legată de revoluția tehnologică, avem provocări legate de integrarea inteligenței artificiale în actul educațional, sunt teme de actualitate, sunt teme de interes și sunt teme de viitor, pentru că nu mai putem să vedem lumea în afara digitalizării , nu mai putem să vedem lumea ruptă de inteligența artificială. Problematica aceasta a digitalizării a fost generată de tineri, de discuțiile noastre cu tinerii.”