Protestele angajaţilor Caselor de Asigurări de Sănătate continuă până la rezolvarea problemei salariale

Google maps

Protestele angajaţilor de la Caselor de Asigurări de Sănătate se desfăşoară în toate judeţele ţării şi vor continua până la rezolvarea problemei salariale, în condiţiile în care salariile au rămas neschimbate din 2018, a declarat  preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Casele de Asigurări de Sănătate, Dan Anghel.

Potrivit acestuia, pe fondul nemulţumirilor salariale, „angajaţii au migrat către alte instituţii, unde sunt plătiţi dublu”, fenomen care a dus la o creştere a volumului de muncă pentru cei care au rămas în instituţie. Astfel, 90% dintre angajaţii fără funcţii de conducere câştigă între 3.300 lei şi 4.400 de lei net.

„Vom avea întâlniri si în cursul zilei de mâine. Dacă nu se rezolvă nimic, continuăm protestele”, a precizat liderul sindical.

La rândul său, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a precizat că, în ultimii cinci ani, un sfert dintre angajaţii Caselor de Sănătate au plecat la alţi angajatori, care plătesc mai bine.

El a atras atenţia că foarte multe salarii sunt de 3.200 lei, 3.400 lei, 3.600 lei net, în condiţiile în care un astfel de funcţionar procesează şi plăteşte lunar de ordinul a câtorva sute de milioane.

Totodată, Costin a adăugat că responsabilităţile salariaţilor care au plecat au ajuns, prin decizii manageriale, la cei rămaşi în instituţie, mărindu-se foarte mult volumul de muncă.

Potrivit acestuia, în mai multe judeţe din România nu mai există medici auditori, pentru că au plecat din instituţie.
Protestele angajaţilor din CNAS, CASMB, OPSNAJ şi CAS au demarat în data de 2 noiembrie şi sunt susţinute de Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, afiliată la Blocul Naţional Sindical (BNS).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.