Nicio surpriză în primul meci al dublei Craiova-București. Dinamo, gol anulat pe final în eșecul cu Universitatea

Dinamo București a pierdut partida din etapa cu numărul 16 din Superligă, de pe terenul Universității Craiova, în ceea ce a fost primul meci al dublei din acest weekend a duelurilor formațiilor oltene cu cele bucureștene.

Într-o confruntare în care pleca cu a doua șansă la victorie, trupa lui Ovidiu Burcă a început cum nu se poate mai slab întâlnirea din Oltenia. Nicușor Bancu a primit o pasă de la Andrei Ivan în partea stângă de atac, în debutul partidei, iar centrarea din prima a fundașului lateral al Universității Craiova l-a găsit liber în careu pe Marian Danciu. Extrema dreaptă a formației gazdă a trimis în plasa laterală a porții apărate de Adnan Golubovic și a deschis scorul pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

În minutul 16 al partidei din campionatul intern, Alexandru Mitriță s-a aflat la originea unei curse de 30 de metri, iar acesta i-a pasat aceluiași Marian Danciu, care de această dată nu a putut finaliza și a decis să îi paseze în marginea careului mijlocașului de la închidere al oltenilor, Alexandru Crețu. Fostul fotbalist al celor de la FCSB a expediat o torpilă pe jos, dar fix pe centrul porții lui Adnan Golubovic, care a reținut balonul în doi timpi.

La faza următoare, gruparea olteană putea să își mărească avantajul, atunci când Elvir Koljic a ratat din poziție ideală, singur cu goalkeeper-ul dinamoviștilor. Alexandru Mitriță a ajuns aproape de careul ”câinilor roșii” și l-a servit în gura porții pe vârful bosniac, care a trimis pe lângă poartă, după ce s-a dezechilibrat.

În minutul 26 al înfruntării de la Craiova, echipa pregătită de Ovidiu Burcă s-a remarcat pe plan ofensiv, dar într-un mod subtil. Ionuț Amzăr a pornit într-o cursă de unul singur, dar nu a putut încheia faza, pasându-i la marginea careului lui Gorka Larrucea. Mijlocașul spaniol al formației din Capitală a ratat complet execuția, iar balonul s-a scurs pe lângă buturile apărate de Laurențiu Popescu.

Ahmed Bani a fost, totuși, mai aproape de a înscrie pentru penultima clasată din Superligă, după o eroare comisă de căpitanul gazdelor, Nicușor Bancu. Fundașul stânga al craiovenilor a pierdut mingea la 20 de metri de propria poartă, iar extrema oaspeților s-a hotărât să tragă de la distanță. Execuția sa a trecut puțin peste bara transversală a oltenilor, iar tabela a rămas nemișcată.

Cu aproximativ 10 minute înainte de pauză, goalkeeper-ul oltenilor a degajat complet greșit, iar mingea ajunsă la Ahmed Bani i-a fost predată rapid atacantului central al dinamoviștilor, Hakim Abdallah. Finalizarea acestuia cu piciorul drept a fost respinsă de portarul oltenilor, iar, la aceeași fază, Lamine Ghezali a fost blocat de Raul Silva, care a scos de pe linia porții șutul extremei franceze.

În minutul 37 al partidei, Homawoo a reluat cu capul de la mare depărtare dintr-o centrare venită din axul drept al atacului dinamovist, iar tentativa sa de a înscrie nu i-a creat mari dificultăți portarului Universității Craiova. Pe final de primă parte, după o degajare a lui Laurențiu Popescu, Marian Danciu a oferit o pasă filtrantă lui Andrei Ivan. Atacantul craiovenilor i-a întors pe ambii fundași centrali ai ”câinilor roșii”, dar execuția sa a fost deviată în corner, iar scorul a rămas identic.

La câteva minute de la începerea reprizei secunde a partidei din Superligă, Alexandru Mitriță și-a încercat norocul cu un șut de la de 25 de metri, cu piciorul stâng. Însă, tentativa sa de a marca în poarta oaspeților s-a soldat cu o execuție care a trecut puțin peste transversala porții apărate de Adnan Golubovic.

Partea secundă nu a adus la fel de multe ocazii comparativ cu actul întâi al derby-ului dintre cele două echipe, dar finalul meciului a fost unul extrem de încins. Fotbaliștii conduși de pe banca tehnică de Ovidiu Burcă au egalat situația în minutul 84, atunci când, după o minge aruncată în careu de Gorka Larrucea, Dani Iglesias a șutat defectuos.

Totuși, balonul lovit eronat de mijlocașul spaniol intrat pe parcurs a ajuns la un alt jucător trimis pe teren de tehnicianul ”câinilor”, Goncalo Gregorio, care a îndeplinit o simplă formalitate din câțiva metri. Golul oaspeților a fost anulat pe motiv de henț identificat la mingea care a atins mâna lui Hakim Abdallah, înainte de a fi trimisă în plasă.

Până la ultimul fluier, jucătorii Universității Craiova s-au apărat compact și au izbutit să păstreze poarta intactă pentru a lua toate cele trei puncte din acest duel. Datorită succesului de pe teren propriu, noul antrenor al oltenilor, Ivailo Petev, a debutat cu dreptul și a urcat-o pe trupa din ”Bănie” pe poziția a patra în clasament. 

În ceea ce privește situația dinamoviștilor, penultima poziție este menținută de aceștia, cu 10 puncte acumulate din cele 16 meciuri disputate, aflându-se la doar două puncte de ultimul loc al ierarhiei din Superligă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.