Când vom vedea pe stradă autobuzele electrice? 

foto: Facebook Stelian Bujduveanu

Dintre cele 100 de autobuze electrice ce vor înnoi flota Societății de Transport București (STB), 20 vor intra în exploatare, până la finele acestui an, conform directorului general al STB, Daniel Istrate.

Până la sfârșitul acestei luni, vor deveni operaționale 20 de stații de încărcare pentru autobuzele electrice, care sunt montate în incinta Uzinei de reparații Atelierele Centrale STB (URAC).

Aceste stații vor permite încărcarea a 40 de autobuze. Dar numai 20 vor fi în traseu, într-o primă etapă.
Asta deoarece fiecare autobuz trebuie să efectueze testele de anduranță.
Este vorba despre testarea, în condiții de trafic, a duratei de funcționare, după o încărcare completă a bateriei.
Aceste teste se efectuează atât în condiții de trafic lejer, noaptea, cât și în condiții de trafic aglomerat și necesită alocarea unui număr corespunzător de șoferi.

Într-o etapă ulterioară, stațiile de încărcare pentru autobuzele electrice vor fi montate pe inelul exterior de circulație, în încă trei locații, astfel încât toate cele 100 de autobuze să poată fi, treptat, introduse în circulație, explică șeful STB.

„Până la sfârșitul anului, estimăm circa 20 de autobuze electrice care vor intra în circulație.
Noi am montat, în uzina noastră, la URAC, 20 de stații. 
Ele vor veni 100, pentru fiecare vehicul, va fi stația aferentă. Dar noi suntem în măsură, la momentul ăsta, să punem doar 20, care, până la sfârșitul lunii sigur vor fi puse în funcțiune.
Și vor intra în exploatare 20 de autobuze, de fapt 40 – 20 cu 20, dar 20 vor fi în trafic.
Urmează etapa doi, în care noi ne vom extinde pe inelul exterior. Estimăm, până în primăvară, să avem aport de putere pentru încă trei puncte mari, care ne vor asigura legături pentru celelalte vehicule”, a declarat Daniel Istrate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.