VIDEO: Trupa Patron – Viitorul muzicii rock e acum la liceu

În ediția de vineri a emisiunii Generaţia Z i-am cunoscut pe liceenii din Patron, trupă care este un exemplu clar de tineri talentați care își urmează pasiunea muzicală chiar în timpul liceului, între ore și meditații. Deși au doar două concerte oficiale la activ, ei au reușit să creeze o echipă rock și să-și construiască drumul în lumea muzicii.

Ideea de a forma trupa a apărut într-un mod simplu și autentic – într-un parc – atunci când Andrei, toboșarul trupei, cu Alex, vocalist și chitarist, au început să discute despre cum ar fi să cânte „Chef de chef” într-un stil rock.

Matei, al doilea chitarist, ne-a spus că e greu pentru o formație atunci când membrii nu au locuri de muncă: „Vrem să înregistrăm câteva piese, toți 4 suntem la liceu și nu avem job-uri, studiourile sunt scumpe, puteți face calculele”. Sfatul lui Mihnea, basistul, pentru cei ca ei, la început de drum, a fost că „nu există limite”.

Sursa foto: bucurestifm

Chiar și așa, în pofida limitările și constrângerilor legate de vârstă, ei trăiesc rock și cântă împreună din mai și au ajuns mult mai departe decât s-ar fi așteptat.

Ei împărtășesc visul multor tineri artiști pe care îi vedem în documentare sau filme, care încep într-un garaj sau un loc asemănător și se dedică muncii lor cu pasiune și determinare. Acest aspect adaugă un farmec special poveștii lor și demonstrează că nu este nevoie de resurse financiare vaste pentru a-ți urma visul muzical.

În plus, suntem foarte bucuroși că primul interviu oficial al trupei a fost în Generația Z. Dacă vor ajunge să facă un documentar la aniversarea a 10 ani de existență – sau poate chiar mai mult – pot apela cu încredere la cadrele pe care le avem cu ei.

Nu am exagerat cu nimic atunci când am menționat că sunt determinați, pentru că la întrebarea „pentru 500 de mii de euro de fiecare ați tăia orice contact cu muzica?”, Mihnea a clarificat pentru toți că „pasiunea nu se poate vinde”.

Dacă ești curios să afli ce au răspuns și ceilalți, intră pe canalul de YouTube București FM. Ne găsești pe Instagram și Facebook pentru momente din afara emisiunii. Te așteptăm pe TikTok pentru sesiunea de Speed Questions.

Pe noi ne auzi în fiecare vineri, de la 21:00, pe București FM, în Generația Z.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.