Salariații de la Metrou își cer bonurile înapoi!

Sute de salariați de la Metrorex au pichetat, ieri, sediul Guvernului, cerând exceptarea Metrorex de la prevederile Legii 296/2023.
Ei au depus, la Guvern, un Memorandum prin care cer să nu își piardă bonurile de masă, sporul de vechime și cel de condiții grele de muncă, dar și dreptul la plata orelor suplimentare, toate prevăzute în contractul colectiv de muncă și în legislația muncii, potrivit secretarului general al Uniuni Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), Marian Artimon.

O altă problemă este numărul prea mic de salariați pentru exploatarea noilor magistrale de metrou.
Ptevederile Legii 296/2023 permit o angajare numai la plecarea a șapte salariați și jumătate. Lipsa personalului, în condițiile extinderii rețelei de metrou poate genera accidente, atrage atenția Artimon.

În context, trebuie amintit faptul că și Federația Sindicatelor din Serviciile Publice a decis, într-un congres ținut de urgență, pe 9 noiembrie, declanșarea grevei generale, la nivel național, dacă companiile din serviciile publice nu vor fi exceptate de la prevederile Legii 296/2023, în ceea ce privește drepturile salariaților.
În această federație sindicală sunt reunite organizații sindicale din termoficare, servicii de apă canal, iluminat public.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.