Djokovic, un nou record! Victorie fără emoții la Turneul Campionilor

Sursa: Facebook Novak Djokovic

Novak Djokovic a câștigat finala de la Turneul Campionilor, organizată în acest an în Italia, la Torino. Campionul sârb l-a surclasat în ultimul act pe favoritul publicului, Jannik Sinner.

Djokovic a trecut în minimum de seturi de tenismenul italian, cu scorul de 6-3, 6-3. „Nole” a dominat de la un cap la altul partida din finala competiției care încheie sezonul acesta.

Jucătorul sârb a reușit să obțină rapid un break în primul set și să îl confirme, ulterior. În actul întâi, Sinner nu a putut pune deloc probleme jocului practicat de Djokovic, unul lipsit de greșeli neforțate.

Novak Djokovic a servit șapte ași în primul set, comparativ cu cei trei plecați din racheta tenismenului italian. „Nole” a încheiat actul întâi 10 lovituri câștigătoare și un procentaj la primul serviciu de 73%.

În setul al doilea, în ciuda necesității începerii mult mai în forță din partea luj Jannik Sinner, Novak Djokovic s-a distanțat rapid, printr-un nou break.

Scorul a devenit imediat 2-0 în favoarea sârbului, dar imaginea afișată de sportivul din Italia a fost una mult mai strălucită. Sinner a stat mult mai aproape de Djokovic și a ratat cele două șanse de a câștiga game-ul pe serviciul advers.

Game-ul al șaptelea din setul secund a avut o durată de peste 15 minute, iar după lungi schimburi și bătălii, Sinner a rezistat și a oferit suspans partidei. Totuși, Djokovic nu a greșit deloc pe propriul serviciu și a izbutit să încheie meciul cu un nou break.

Campionul sârb și-a adjudecat cel de-al șaptelea titlu din carieră în cadrul „Turneului Campionilor”. Djokovic a triumfat la aceste competiții în următorii ani: 2008, 2012, 2013, 2014, 2015, 2022, 2023.

Datorită succesului din acest an de la Torino, „Nole” a devenit cel mai titrat tenismen al acestei întreceri, depășind numărul de trofee ridicate deasupra capului de unul dintre marii săi rivali, Roger Federer.

Sursa: Facebook Novak Djokovic

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.