Rafila: Bugetul CNAS va fi suplimentat repetat

Sursa foto: Andra Radu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că bugetul CNAS urmează să fie suplimentat în mod repetat, astfel încât până la sfârşitul anului să fie asigurată finanţarea necesară serviciilor medicale.

Totodată, el a precizat că bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat cu 1,7 miliarde de lei, deşi CNAS solicitase 4,2 miliarde, deoarece acestea au fost disponibilităţile existente la bugetul de stat la momentul respectiv.

Rafila a mai precizat că virarea unei sume de 300 de lei pentru un spital nu înseamnă că suma respectivă reprezintă bugetul unităţii medicale si a mai spus că CNAS finanţează spitalele în baza contractelor încheiate, iar alocarea de 1,7 miliarde de lei va ajunge în aceste zile la unităţile medicale.

El a menţionat că a avut discuţii cu Ministerul Finanţelor şi CNAS şi s-a declarat convins că rectificările bugetare vor continua, în aşa fel încât să nu se ajungă la imposibilitatea acordării serviciilor medicale. Totodată, a admis că în ultima perioadă au crescut foarte mult costurile legate de materiale medicale, medicamente şi utilităţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.