România întâlneşte Elveția, în ultimul meci al preliminariilor pentru Euro 2024

Sursa foto: UEFA EURO 2024/facebook

România și Elveția se întâlnesc pe Arena Națională în ultimul meci al preliminariilor pentru Campionatul European din 2024. Ambele selecționate sunt calificate, dar jocul va decide câștigătoarea grupei și, implicit, echipa care va fi în urna a doua a tragerii la sorți din 2 decembrie.

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Edward Iordănescu, a efectuat cinci schimbări faţă de partida cu Israelul pentru meciul cu echipa Elveţiei, care are loc marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în ultimul lor meci din Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Noutăţile sunt Alexandru Cicâldău, Marius Marin, Olimpiu Moruţan, Denis Alibec şi Florinel Coman, care i-au înlocuit pe Vladimir Screciu, Răzvan Marin, Ianis Hagi, George Puşcaş şi Denis Drăguş.

Echipele de start:

România: H. Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Moruțan, Alibec, Fl. Coman.

Rezerve: Niță, I. Radu – Screciu, G. Pușcaș, Cicâldău, Drăguș, D. Olaru, I. Hagi, Mogoș, Racovițan, Artean, Florin Tănase. Selecționer: Edward Iordănescu

Elveția: Sommer – Comert, Akanji, Elvedi, Garcia – Zakaria, Xhaka, Freuler – Steffen, Okafor, Vargas.

Rezerve: Racioppi, Mvogo, Benito, Schar, Zeqiri, Zesiger, Aebischer, Amdouni, Shaqiri, Ndoye, Ugrinic. Selecționer: Murat Yakin

Arbitru: Davide Massa, A1: Filippo Meli, A2: Stefano Alassio, Arbitru de rezervă: Matteo Marcenaro, VAR: Massimiliano Irrati, AVAR: Valerio Marini.

După victoria cu Israel (scor 2-1) din Ungaria și remiza Elveției cu Kosovo (1-1), echipele antrenate de Edi Iordănescu și Murat Yakin au obținut calificarea la Euro 2024.

Duelul din această seară are o importanță aparte: miza este câștigarea grupei, iar pentru acest lucru România are două variante din trei: remiza sau victoria contra elvețienilor.

Câștigarea grupei este importantă pentru că trimite în urna a doua valorică la tragerea la sorți a grupelor pentru Euro 2024, iar probabilitatea de a întâlni naționale mai accesibile, este mult mai mare.

Preliminarii EURO 2024, clasamentul Grupei I

  1. România – 19 puncte/ calificată
  2. Elveția – 17 p/ calificată
  3. Israel – 12 p
  4. Kosovo – 11 p
  5. Belarus – 9 p
  6. Andorra – 2 p

România și Elveția s-au calificat la turneul final din vara anului viitor (14 iunie – 14 iulie), găzduit de Germania. La egalitate de puncte, departajarea se face în funcție de rezultatele din meciurile directe.

Meciurile care au rămas de jucat în Grupa I:

România – Elveția / 21 noiembrie, ora 21:45

Andorra – Israel / 21 noiembrie, ora 21:45

Kosovo – Belarus / 21 noiembrie, ora 21:45

Tragerea la sorți a grupelor pentru Euro 2024 va avea loc în data de 2 decembrie, de la ora 19:00 (ora României) la „Elbphilharmonie” din Hamburg. Se ține cont în primul rând de câștigătoarele de grupe, iar mai apoi de ocupantele locurilor 2.

În acest moment, tricolorii sunt în urna a doua valorică. Pentru a se menține acolo trebuie să nu piardă cu Elveția, în meciul din această seară.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.