„Șoaptele” – un thriller despre aparențe, prietenii și invidii

Sursa foto: Cristina Toma

Dacă vă plac poveștile despre familii care ne arată ce se petrece în spatele ușilor închise, atunci romanul „Șoaptele” scris de Ashley Audrain și apărut în traducere românească la editura Litera, este lectura potrivită pentru dumneavoastră în acest weekend.

Cartea se deschide cu o petrecere în grădină, unde se strânseseră mai toate familiile înstărite de le Harlow Street, împreună cu copiii lor care se jucau nestingheriți .
Petrecerea se ținea în curtea familiei Loverly, iar Whitney, stăpâna casei părea să fie gazda perfectă care împărțea zâmbete și amabilități de bun venit tuturor.

Nu avea de ce să își facă griji în privința evenimentului pe care îl organizaseră: firma de catering adusese mâncarea proaspătă, de calitate și pentru toate gusturile, copiii aveau unde să se joace dar și dulciuri la discreție.

Familia Loverly avea și ea trei copii –un băiețel pe nume Xavier și doi gemeni-fetiță și băiat.

Sigur la petrecere mai fuseseră invitați și alți vecini, poate nu la fel de înstăriți și nici la fel de fericiți, precum Mara Alvaro, o doamnă în vârstă care era sătulă de gălăgia celor trei copii. De altfel, nu putea să îi sufere pe cei din familia Loverly și nici pe alții ca ei, cu toții noi veniți în cartier și pe care ea îi considera niște înfumurați. Mara nu avea de gând să onoreze invitația dar îi urmărea cu atenție de după perdele pe cei din curtea de alături. Pentru fiecare avea câte un gând veninos.

Sigur fuseseră și alte persoane care nu putuseră onora invitația cum ar fi o altă vecină, Rebecca, medic pediatru care împreună cu soțul ei trecuseră doar să aducă un cadou și să se scuze că nu pot rămâne.

Tot la petrecere mai erau și persoane care acceptaseră invitația doar din obligație, precum Blair Parks deoarece fiica ei era colegă de școală cu fiul cel mare al gazdelor.

Totul este plăcut până în momentul în care niște urlete îngrozitoare sparg ambianța plăcută a petrecerii: Xavier șterpelise punguțele cu dulciuri destinate copiilor musafiri și le desfăcuse pe toate pe pat în camera lui, căutând doar anumite dulciuri și mânjimd totul cu ciocolată. Mama lui descoperă această poznă și, scoasă din sărite, începe să urle cele mai mari insulte la adresa fiului ei, uitând că fereastra camerei este deschisă.

Peste câteva luni, băiatul cade chiar de la acea fereastră în toiul nopții și rămâne inconștient pe ciment. Tot ce poate face mama lui e să-l vegheze la spital în timp ce viața îi atârnă de un fir de păr. Nu aceasta o uimește pe Rebecca la al cărei spital ajunge Xavier adus de ambulanță, ci întrebarea lui Whitney, mama lui.

În următoarele trei zile, existențele a patru familii se schimbă radical, pe măsură ce fiecare dintre femeile implicate încearcă să înțeleagă ce a dus la cumplitul deznodământ.
Oare Whitney nu îl putea iubi dintr-un motiv anume pe Xavier și l-a împins să facă un gest necugetat? Oare băiatul aflase ceva cumplit despre părinții lui? Și mai ales ce știa Mara, vecina cea cârcotașă? Și Blair?

Ei bine, rămâne ca toate acestea să le aflați singuri atunci când veți citi cartea pe care nu o să o mai lăsați din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.