Mai multe clădiri goale în centrul Bucureștiului?

Sursa foto: Mircea Apostolescu

În ciuda anunțurilor primarului general al Capitalei Nicușor Dan cu privire la oprirea lucrărilor nelegale, în opinia sa, de pe Strada Visarion nr 8 și de pe Strada Icoanei nr. 2-8, acestea nu doar că au continuat, dar au fost deja finalizate!

„Tribunalul București a confirmat că lucrările de construire la clădirea din Visarion 8 au fost ilegale. Autorizația a expirat, noi nu am prelungit-o, iar proprietarul a modificat cu pixul pe panou data expirării autorizației și a continuat să lucreze. Se face un an de când am sesizat Parchetul, singurul organ competent să oprească lucrările, nu am avut niciun răspuns. O spun de ani de zile, este o disoluție a autorității în urbanism care începe cu Parchetul. Cathedral Plaza, Visarion 8, Icoanei 2-8 sunt clădiri care vor fi demolate chiar dacă vom mai pierde ani în procese”, se plânge edilul, pe pagina sa de socializare.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

București FM i-a semnalat lui Nicușor Dan faptul că lucrările, pe care domnia sa susținea că le-a oprit, continuau.

Rporter: „La Visarion și la Grădina Icoanei, lucrările continuă. Ați mai întreprins vreo măsură sau mai aveți vreo pârghie pentru lucrările suspendate care, totuși, continuă?”

Nicușor Dan: „La Visarion, lucrările au început puțin mai târziu, adică, dacă nu mă înșel, în ianuarie sau februarie. În momentul în care au început lucrările, la fel, m-am adresat Parchetului – la Icoanei, e Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, la Visarion e Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru că este un avocat implicat, a declinat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. Dar, niciuna dintre aceste Parchete nu a soluționat cererea de oprire a lucrării. Parchetul trebuie să spună: da, e o infracțiune sau nu e o infracțiune. Și el are competența legală să suspende.”

Iată că, așa cum prevedea București FM, parchetele nu s-au pronunțat asupra plângerilor edilului Capitalei, iar clădirile au fost finalizate. Vor rămâne ele, oare, niște imobile nefolosite, în plină zonă centrală a orașului, precum Cathedral Plaza?

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.