Ivan Patzaichin, multiplul campion european, mondial și olimpic, ar fi implinit azi, 74 de ani

Susa: BucurestiFM

„Un CampiOM ”,  asa l-a portretizat Comitetul Olimpic și Sportiv Român, in doua cuvinte, pe Ivan Patzaichin,  unul dintre cei mai titrați sportivi ai lumii, omul care a dedicat sportului de performanță, peste 17 ani.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ivan Patzaichin a intrat în istoria olimpismului drept „Campionul cu pagaia ruptă”. La Jocurilor Olimpice de la Munchen, în 1972, în seriile întrecerilor de la canoe simplu pe 1000 m (C1 – 1000 m), i s-a rupt pagaia, la numai câțiva metri după start. În condițiile în care arbitrii nu au oprit cursa (potrivit regulamentului), romanul a vâslit cu ciotul de pagaie și a încheiat cursa, în aplauzele spectatorilor. Descalificat inițial, Ivan Patzaichin a fost primit în recalificări, după ce a fost soluționată favorabil contestația depusă de conducerea delegației României. Ulterior, Ivan Patzaichin nu numai că s-a calificat în finală, dar a și câștigat aurul olimpic la capătul unei curse pe care a dominat-o fără drept de apel.

Această prezentare necesită JavaScript.

,,Suntem ce lasam in urma noastra”. Despre intreaga sa evolutie sportiva, performantele obtinute, dar si zestrea lasata generatiilor urmaoare, aflati pe  https://ivanpatzaichin.ro/ 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.