Accident pe E581. 40 de persoane, ajunse in şanţ

Accident Costesti
Captura img
UPDATE 14:00   Circulaţia feroviară între Sinaia şi Buşteni a fost redeschisă pe firul 1. Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan informeaza ca a fost oprită temporar, din cauza unui accident rutier înregistrat la trecerea la nivel cu calea ferată.
_ _ _

Un autocar cu 40 de persoane ( doi şoferi şi 38 de pasageri), s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe drumul E 581, localitatea Costesti. A fost instituit Planul Roşu de intervenţie.

,,Autorităţile intervin cu 17 autospeciale, patru ambulanţe SMURD cu echipaje de prim ajutor, o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe aparţinând SAJ Vaslui, un Punct Medical Avansat, trei autospeciale de stingere echipate cu module pentru descarcerare-deblocare, o autospecială pentru descarcerare şi două  autospeciale de intervenţie şi comandă. Sunt confirmate 15 victime’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.
‘Pe DE 581 este un autocar răsturnat într-un şanţ. Circulaţia în zonă nu este blocată. Toate persoanele din autocar s-au autoevacuat. Poliţiştii efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului rutier’, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Oana Şopu.
Toate persoanele implicate au fost preluate şi transportate către școala din localitatea Iazu pentru a se adăposti. Accidentul s-ar fi produs din cauza vizibilității reduse.
Conform avertizării emise de meteorologi, judeţul Vaslui se află sub avertizare Cod portocaliu, fenomenele prognozate incluzând ninsori şi viscol, însoţite de intensificări ale vântului cu rafale de 85-90 km/h şi scăderea vizibilităţii sub 50 de metri. Avertizarea a fost emisă pentru ziua de 26.11.2023 intervalul orar 02:00 – 16:00.
Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.