Circulatia pe Podul Prieteniei, reluată pe o singură bandă

Foto: Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu
Traficul camioanelor pe sensul de ieşire din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, a fost reluat luni, dar circulaţia pe Podul Prieteniei se desfăşoară pe o singură bandă, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

‘Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat de către autorităţile de frontieră bulgare cu privire la reluarea traficului prin PTF Giurgiu, pe sensul de ieşire din România, pentru autocamioane. La momentul actual, circulaţia pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, se desfăşoară cu dificultate pe o singură bandă. Totodată, traficul din PTF Calafat  este în continuare suspendat, în cazul autocamioanelor, până la schimbarea condiţiilor meteorologice. În ceea ce priveşte PTF Bechet, PTF Turnu Măgurele şi PTF Zimnicea, traficul se desfăşoară în condiţii normale’,informează ITPF Giurgiu.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, de vânt şi căderi de zăpadă pe teritoriul statului vecin, autorităţile bulgare nu au mai permis, de duminică, 26 noiembrie, intrarea autocamioanelor prin niciunul din Punctele de Trecere a Frontierei din cadrul ITPF Giurgiu – Călăraşi, Turnu Măgurele, Zimnicea, Calafat, Bechet şi Giurgiu. din judeţul Dolj.

În momentul de faţă, camioanele care ies din România, prin PTF Giurgiu, au de aşteptat aproximativ 300 de minute la controlul de frontieră, iar cele care intră în România, 40 de minute. Cozile de camioane la ieşirea din România se întind pe aproximativ zece kilometri.
Pentru autoturisme timpul de aşteptare la controlul de frontieră prin PTF Giurgiu este de 20 de minute pe ambele sensuri.
Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.