Gala Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Gala de acordare a premiilor Uniunii Ziaristilor Profesioniști din România-editia 2023 s-a desfășurat aseară în Amfiteatrul Universității Ecologice.

Prin acest eveniment –devenit deja o tradiție- au fost onorați jurnaliști din toată țara care au participat la concursul ”Împreună pentru pace”, concurs lansat de membri ai Uniunii Ziaristilor Profesioniști, personalități publice de referință.

Premiile au fost stabilite de un juriu alcătuit din profesioniști în domeniu, și au fost acordate unor jurnaliști care s-au remarcat prin materialele de presă în toate segmentele domeniului – presă scrisă, online, radio, tv, carte de presă, publicistică. De asemenea, a fost acordată distincția „Opera omnia” pentru întreaga activitate jurnaliștilor Sofia Șincan si Adrian Vasilescu care s-au remarcat, de-a lungul unei cariere notabile, prin impactul asupra societății și opiniei publice.

Au fost premiate si două instituții care au susținut presa în mod dinamic în anul 2023 – Muzeul Național al LIteraturii Române și Comisia Națională a României pentru UNESCO.

Au mai fost premiati jurnaliștii Tudor Barbu, Pavel Constantin, Mircea Mitrofan, Neculai C. Muscalu, Simona Mihuțiu, Dan Constantin Mireanu, Eveline Păuna, Bogdan Chirieac, Daniela Șontică, Șerban Cartiș, Laurențiu Rădulescu Costi Pahonțu și colega noastră Ruxandra Săraru.

Fiecare premiant a fost sustinut de un Laudatio din partea colegilor de breaslă.

Maria Țoghină, realizatorul emisiunii ”Serviciul de noapte” a caracterizat-o în LAudatio pe Ruxandra Sărarul ca fiind unul dintre oamenii ”care mișcă România de 35 de ani și va continua să o miște cu eleganță”, ca fiind un jurnalist incisiv ”pentru că are experiență” dar ”care crede în arta dialogului purtată cu eleganță”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.