Criza continuă la Dinamo: Ovidiu Burcă a demisionat de la conducerea echipei. Cine îi va lua locul

Sursă foto: Facebook - Dinamo București

Ovidiu Burcă a decis să demisioneze din funcția de antrenor principal al echipei Dinamo București, din Superligă.

Seria de 12 rezultate soldate fie cu înfrângeri, fie cu remize, l-au determinat pe tehnicianul român să renunțe de la a se afla la cârma echipei.

Ovidiu Burcă-Dinamo
Sursa: Facebook-Dinamo București

În cea mai recentă etapă disputată pe plan intern, trupa din „Ștefan cel Mare” a fost învinsă de marea rivală, FCSB, în derby de România, scor 0-1.

Jocul „alb-roșilor” nu a fost unul convingător, mai ales pe plan ofensiv, iar presiunea pusă asupra lui Ovidiu Burcă devenise deja una uriașă, în special, din partea fanilor echipei.

În postura de antrenor interimar, până când conducerea dinamovistă va găsi un tehnician ideal, se va afla Sorin Colceag. Acesta a colaborat cu Ovidiu Burcă pe parcursul perioadei petrecute de managerul român la Dinamo București, atât în prima, cât și în cea de-a doua divizie din România.

De asemenea, cel care se va ocupa de echipa dinamovistă în cele ce urmează a mai experimentat această ipostază, deoarece în trecut a fost antrenor principal al trupei din Capitală.

În ceea ce privește contestatarii lui Ovidiu Burcă, vocile unor foști jucători și, în unele situații, chiar membri ai staffului dinamovist,  au fost cele mai expresive. Giani Kiriță ori Cornel Dinu se regăsesc prin lunga listă de oameni care i-au cerut demisia antrenorului care a promovat-o pe Dinamo București.

La finalul ultimului joc din întrecerea internă, Ovidiu Burcă a subliniat faptul că majoritatea criticilor săi au trăit o altfel de etapă a clubului dinamovist. În plus, acesta a remarcat, încă o dată, suportul necondiționat al fanilor.

Încă o dată o spun, sunt unii oameni obișnuiți cu alt tip de rezultate la Dinamo! Istoria acestui club este importantă, iar ei au crescut cu acel Dinamo care câștiga campionate, care avea jucători de valoare, cărora nu le era frică, jucători care aveau determinare, aveau ambiție și agresivitate pe teren! Ei sunt obișnuiți cu acel Dinamo, dar Dinamo ăla a murit!

Noi, anul trecut, am rescris codul genetic al acestui club! Suporterii, nu noi! Dinamo nu mai are în spate tot ce a avut odată – și nu vreau să intru în astfel de discuții -, dar Dinamo a renăscut din pasiunea oamenilor. Istoria lui Dinamo e scrisă acolo și e frumoasă, dar oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă eră! Trăim o altă epocă!”, a declarat fostul tehnician al clubului „alb-roșu”, conform DigiSport.

Pe lista acționarilor formației aflate, momentan, pe penultima poziție a clasamentului din Superligă, principalul favorit să preia postul este Liviu Ciobotariu. Fostul dinamovist se află, la rândul său, într-o situație complicată, la Sepsi Sfântu Gheorghe, din punct de vedere al rezultatelor.

Ovidiu Burcă mai avea contract valabil cu trupa din „Ștefan cel Mare” până la sfârșitul lunii iunie a anului 2025. În această stagiune, antrenorul român a obținut, alături de formația pe care a pregătit-o, 3 victorii, 6 rezultate de egalitate și 11 înfrângeri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.