”Tricolorele”, cadou pentru toți românii de 1 Decembrie. Victorie cu Chile la 25 de goluri distanță

foto: Facebook FRH - Federația Română de Handbal

Naționala de handbal feminin a României a debutat cu dreptul la ediția de anul acesta a Campionatului Mondial, din Danemarca, Norvegia și Suedia. Handbalistele din țara noastră au trecut de reprezentativa din Chile, cu scorul de , reușind să ofere un cadou tuturor românilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a statului.

Partida de început a acestei ediții a turneului final a început cum nu se putea mai bine pentru elevele lui Florentin Pera. În debutul meciului, avantajul ”tricolorelor” a fost, la un moment dat, de șase goluri, iar distanța dintre cele două naționale a crescut treptat. Primul gol al handbalistelor românce, la Campionatul Mondial, a fost înscris de Alexandra Dindiligan, care, destul de rapid, și-a trecut în cont trei reușite.

De asemenea, o primă repriză foarte bună a avut și Sonia Seraficeanu, care a bifat patru goluri, ultimul dintre acestea fiind o superbitate, o minge întortocheată trimisă pe lângă goalkeeper-ul naționalei din Chile. Pivotul Crina Pintea a marcat de trei goluri, urmată de cel de-al doilea pivot al României, Nicoleta Balog, ce a punctat în două rânduri.

Responsabilele aruncărilor de la șapte metri au fost Eliza Buceschi, care a marcat de două ori, dar și Daria Bucur, care a înscris o dată în primul act. De asemenea, pe lista handbalistelor românce care au trimis mingea în poarta adversă în prima repriză s-au trecut și: Claudia Pașcan, Nicoleta Dincă, Cristina Laslo, Diana Badea, dar și Alisia Gogîrlă, care a înscris pentru prima dată în tricoul reprezentativei țării sale și, totodată, în premieră, la o ediție a unui turneu final.

În a doua repriză, handbalistele românce au mai slăbit puțin ritmul, iar la un moment dat, scorul era de 29:10 în favoarea naționalei noastre. Selecționerul Florentin Pera a decis să mai odihnească din jucătoarele sale pentru ceea ce urmează, iar schimbări multiple au fost efectuate. Totuși, această serie de modificări nu a fost benefică reprezentativei statului nostru, deoarece ratările au curs în lanț la poarta adversă, în timp ce chiliencele au fost mai precise la finalizare.

Chiar și așa, aceeași Eliza Buceschi a mai punctat în câteva rânduri, confirmând forma excelentă în care se află. Diferența dintre cele două naționale, pe tabela de marcaj, a fost și de 20 de reușite, la 10 minute de la reluarea jocului. Bianca Bazaliu a mai marcat și ea o dată în actul secund, trecându-și în cont două reușite în acest meci.

La capitolul sportivelor care s-au remarcat pe parcursul celor 60 de minute poate fi încadrată și handbalista din poarta României, Daciana Hosu, care a scos două lovituri de la șapte metri, dar și alte execuții ale adversarelor din poziții ideale de a înscrie.

În repriza secundă, pe lista marcatorilor s-au adăugat și: Laura Ostase, care a avut o eficiență maximă la ultima aruncare, Alexandra Badea și Andreea Popa. O altă handbalistă a țării noastre care nu a ratat nimic din situațiile în care a fost pusă să finalizeze a fost Nicoleta Dincă, care, cu șapte minute înainte de final, a reușit un lob de toată frumusețea pentru a mări avantajul naționalei la 25 de goluri.

Până la finalul confruntării din prima etapă a grupelor, chiliencele au forțat prin atacuri poziționale, mai ales, prin cea mai bună jucătoare a naționalei din America de Sud contra României, Constanza Paul. Handbalistele conduse de pe margine de Florentin Pera s-au concentrat pe contraatacuri, iar tabela a arătat, la sfârșitul celor două părți, 44:19, o diferență de 25 de reușite. MVP-ul partidei cu reprezentativa sud-americană a fost handbalista noastră, Eliza Buceschi.

Meciul României contra naționalei din Chile s-a disputat în Danemarca, la Herning, într-o sală cu capacitate maximă de 15.000 de locuri. În ultima și singura confruntare directă dintre cele două reprezentative, în anul 2009, scorul a fost de 51:17 în favoarea ”tricolorelor”, într-un duel extrem de dezechilibrat.

Pentru fetele antrenate de Florentin Pera urmează partida contra naționalei din Serbia, în cel de-al doilea meci din grupa E. Întâlnirea României cu handbalistele din țara vecină va avea loc duminică, 3 decembrie, de la ora 19:00, tot în sala ”Jyske Bank Boxen”, din Herning, Danemarca. Din fiecare grupă a acestei ediții de Campionat Mondial, se vor califica trei formații, care vor avansa în ceea ce va reprezenta faza a două grupe alcătuite din patru reprezentative. Din cele două grupe, primele două locuri sunt calificabile în sferturile de finală ale competiției din țările nordice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.