VIDEO: „Este ca un gâdilat mixat cu o usturime, nu o pot numi durere.”  – Laura Căciulan, tattoo artist

Ești un fan al tatuajelor? Fie ca ești fascinat de tot ceea ce înseamnă această industrie, fie că esti împotriva lor te invit să dai un play videoclipului de mai sus. Laura Căciulan, tattoo artist, a venit în matinalul de pe 98.3 să îți spună mai multe despre ce crezi…? Despre arta tatuajelor!

Chiar dacă vii cu o idee în minte, planurile ți se pot schimba când ajungi la salon. „Ghidarea vine din partea artistului. Tu, clientul, nu ai de unde să știi cu adevărat ce vrei. Poate ai o idee, doar că job-ul nostru e să te ghidăm, să-ți dăm cele mai bune variante și să te deschidem cât mai mult.”

„La mine este un întreg proces de discutat, de cunoaștere. Facem o cafeluță, vorbim, dar nu neapărat despre tatuaje. Uite ce frumos e cerul, ce mai faci… Iar din poze de inspirație văd foarte multe, funcționez pe reacția omului.”

„Am ajuns să le tatuez total altceva, într-un loc diferit de cel ales initial, pentru că eu am considerat și am simțit că li se potrivește mai bine acel tatuaj.” 

Este important talentul, dar munca te face profesionist. „Desenez de când mă știu, însă este ca în fotbal. Câteodată munca bate talentul. Aici depinde de consecvența fiecăruia. Am întâlnit oameni care nu știau să deseneze și au avut evoluție mare. În final, erau la același nivel cu talentul multora. Depinde de tine, cât de motivat și cât de consecvent ești.” 

Aflăm de la Laura că genunchiul este cea mai dureroasă parte a corpului pe care o poți alege pentru un tatuaj. „În general depinde și de stil, depinde și de mâna artistului. Corpul poate să suporte până la patru-cinci ore de durere. Durerea oricum e treptată, n-o să înceapă intensitatea mare de la început, o să crească. Tu o să fii obișnuit și o să fie totul ok.”

Există un proces pe care trebuie să îl respecți înainte de a te tatua. „Înainte trebuie să mănânci, să te odihnești, să te hidratezi. Sunt mulți factori care influențează. Majoritatea care vin panicați la primul tatuaj au reacții la modul de A, asta a fost tot?! Este ca un gâdilat mixat cu o usturime, nu o pot numi durere.”

În funcție de culoarea pe care o alegi te poate durea mai mult sau mai puțin atunci când te tatuezi. „Bătaia este aceeași, dar poate fi puțin mai dureros pentru că în funcție de culori, ele intră mai greu sau mai ușor. Cu cât sunt mai închise cu atât intră mai ușor.” 

„Când sunt mai deschise se complică puțin treaba, galbenul și albul sunt culori care nu prea se păstrează. Trebuie să le izolezi cu alte culori închise pentru a exista contrastul și pentru a se păstra în timp.” 

Mai multe despre tatuaje afli de la invitata noastră de astăzi, Laura Căciulan, tattoo artist. Hai cu un play pentru a te convinge că tatuajele nu sunt atât de rele!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.