Universitatea Craiova ”o demolează” pe Farul Constanța și merge în sferturile Cupei României. Luptă acerbă pentru locul al doilea între FC Voluntari și Gloria Buzău

În Cupa României, a doua competiție internă din fotbalul țării noastre, ziua de marți, 5 decembrie, a adus startul ultimei runde din grupele acestei ediții.

Prima grupă a Cupei României care și-a disputat meciurile de final și biletele de calificare în play-off-ul competiției a fost grupa D, din care fac parte: Universitatea Craiova, FC Voluntari, Gloria Buzău, UTA Arad, Tunari și Farul Constanța.

Înainte de începutul etapei a treia, oltenii și ilfovenii se aflau pe locuri calificabile, situație care s-a menținut și la finalul tuturor rezultatelor dintre cele șase formații implicate în întrecere.

Toate cele trei confruntări s-au jucat la aceeași oră, iar, în prima întâlnire, formația de lângă Capitală, Tunari, avea un duel de ligă secundă, cu Gloria Buzău, ambele cu șanse de accedere în următoarea fază a Cupei României. Debutul de meci le-a aparținut gazdelor, care au marcat prin Luka Florica.

Faza a pornit de la o centrare venită din partea lui Mirko Ivanovski, care l-a găsit liber în careu pe Sorin Bustea. După o avalanșă de șuturi la poarta adversă, toate respinse de fundașii formației din Buzău, Luka Florica și-a făcut loc printre apărătorii oaspeților și a trimis puternic la colțul scurt un balon imparabil, care s-a oprit sub bara transversală. 1-0 pentru Tunari.

În actul secund, la zece minute de la reluarea jocului, o lovitură de colț executată de Diego, fotbalistul celor de la Gloria Buzău, l-a găsit nemarcat pe Ionuț Nadolu, în careul gazdelor. Fundașul oaspeților a trimis cu capul pe mijlocul porții o minge puternică, la care portarul grupării din Tunari nu a putut interveni.

Până la finalul meciului, nimic concludent nu s-a mai întâmplat, astfel că cele două trupe au remizat. În cazul în care cei de la Gloria Buzău ar fi marcat cel de-al doilea gol și ar fi obținut cele trei puncte, calificarea ar fi fost asigurată.

În celălalt duel al acestei grupe, două formații din Superligă s-au aflat față în față, în Oltenia. Universitatea Craiova a primit-o, pe stadionul ”Ion Oblemenco”, pe formația pregătită de Gheorghe Hagi, Farul Constanța.

”Marinarii” nu mai aveau nicio șansă la pătrunderea în play-off-ul Cupei României, matematic vorbind, dar doreau să încheie onorabil parcursul din această ediție. Craiovenii au început meciul cu un prim unsprezece combinat din titulari și rezerve, iar presiunea și-a spus cuvântul încă din start.

După ratări în lanț ale echipei oltene, în al doilea minut suplimentar al primei reprize, aflat în formă bună și având inspirația de a puncta pe final de acte, Elvir Koljic a lovit decisiv. O minge recuperată la mijlocul terenului de către Nicușor Bancu l-a poziționat liber spre poartă pe Andrei Baiaram, care a preferat, totuși, să trimită un șut-centrare.

Atacantul bosniac al gazdelor a intuit perfect și a pus piciorul la execuția extremei craiovene, iar mingea a intrat în plasa porții apărate de Alexandru Buzbuchi, pentru ca trupa olteană să intre în avantaj la finalul primelor 45 de minute.

La șapte minute de la repunerea balonului în joc, o centrare venită din flancul drept de atac al lui Alexandru Isfan i-a venit ideal pe frunte lui Andrei Baiaram. Decarul craiovenilor a lovit contrar plonjonului portarului oaspeților, iar goalkeeper-ul constănțenilor nu a mai avut ce face, scorul devenind 2-0.

Cel mai frumos gol al meciului și al acestei seri de Cupa României a venit două minute mai târziu de la punerea pe tabelă a două goluri avans. Jasmin Kurtic a primit o minge cu călcâiul de la Ante Roguljic, iar mijlocașul sloven s-a hotărât să tragă la poartă. Șutul său din prima a prins o traiectorie de invidiat, iar balonul s-a oprit în vinclul porții lui Alexandru Buzbuchi, iar, în ciuda atingerii omului din buturile campioanei României, scorul s-a transformat într-unul de neprezentare.

În minutul 82 al înfruntării, Alexandru Mitriță, introdus pe parcurs, s-a aflat la originea unui contraatac purtat de olteni. Internaționalul român a pasat în diagonală, pe poziție viitoare, pentru Marian Danciu, care a finalizat cu un șut plasat, la colțul lung, pe jos, pentru a majora diferența de pe tabela de marcaj. Totuși, după lungi verificări ale fazei din cabina VAR, reușita tânărului atacant român a fost anulată pe motiv de offside.

Imediat după minutele de așteptare, un atac al Universității Craiova a fost încheiat, de data aceasta, cu un gol valabil. Ante Roguljic a primit la marginea careului și a trimis în forță, pe jos, în fața porții pe jumătate goală. De acolo, Atanas Trică, intrat în partea a doua, a îndeplinit o misiune ușoară și a făcut 4-0. Craiovenii au învins o formație puternică din Superligă, dar care a lăsat de dorit în această competiție, și s-a calificat, din postura de lider, în faza următoare a Cupei României.

În cel de-al treilea meci al serii, UTA Arad și FC Voluntari, alte cluburi din primul eșalon al fotbalului românesc, s-au întâlnit pe stadionul ”Iuliu Bodola”, din Oradea. Cu șanse reale de calificare, miza jocului a fost una extrem de mare, iar tensiunea, de asemenea, aspecte care s-au văzut la final, atunci când scorul nu a fost schimbat.

Cu o remiză albă înregistrată între cele două trupe, la capătul căreia ocaziile mai mari, din prima parte, au fost de partea gazdelor, tabela nu a putut fi mișcată. De partea cealaltă, FC Voluntari s-a remarcat în actul secund, iar marile șanse ale ilfovenilor au apărut la oportunitățile uriașe irosite de Daniel Florea.

Pentru că a rezistat până la finalul jocului, FC Voluntari a prins ”biletele” pentru play-off-ul întrecerii, cu un punctaj total de cinci puncte, unul mai mult decât urmăritoarele, Gloria Buzău și UTA Arad, și două în minus față de Universitatea Craiova. Tunari a încheiat această ediție de Cupa României cu trei puncte, în timp ce Farul Constanța a terminat grupele pe zero.

Miercuri, 6 decembrie, au loc alte patru partide din Cupa României:

  • Zalău-FC Bihor, de la ora 14:00
  • Rapid București-CFR Cluj, de la ora 19:00
  • FC Botoșani-U Cluj, de la ora 19:00
  • CS Alexandria-CSA Steaua București, de la ora 19:00

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.