Vom avea mai mulți polițiști locali ai Primăriei Capitalei pe străzi!

Foto: Politia Locala Bucuresti/ facebook

Primarul general Nicușor Dan a anunțat că proprietarul celor 12 hectare retrocedate din Parcul IOR a contestat amenda de 35 de milioane de euro aplicată de către Poliția Locală a Municipiului București (DGPLCMB).

Legea spune că Poliția Locală a Municipiului București are la dispoziție 25 de zile pentru a redacta întâmpinarea la acțiunea proprietarului din IOR.

„A venit acțiunea și, Poliția Locală, care este parte din acțiune, căci ea este instituția care a dat amenda, are 25 de zile ca să facă întâmpinare și, după aceea, o să fie termenul de judecată”, a spus Nicușor Dan.

Edilul șef a infirmat o informație care a circulat în spațiul public potrivit căreia noul director al DGPLCMB ar fi fost numit special pentru a aplica această amendă record proprietarului celor 12 hectare din Parcul IOR.

Nicușor Dan spune că este foarte mulțumit de activitatea noului director și că, prin noua organigramă, propusă de către acesta, 80 de polițiști locali ar urma să iasă din birouri, pe străzi.

Reporter: „Există un zvon sau, mă rog, o aserțiune, în spațiul public, să-i spunem, cum că noul domn director de la Poliția Locală și-ar fi plătit, cumva, funcția cu această amendă?”

Nicușor Dan:Așa cum spune Codul Administrativ, fiecare dintre noi este responsabil pe ce semnează.
Noul director al Poliției Locale a avut o adresă oficială de la mine, ca primar, care i-a semnalat problema asta și a acționat în consecință iar eu cred că a făcut-o absolut corect.”

Reporter: „Deci nu a fost adus special, în acest scop?”

„Nu! Și o să vedeți proiectul de organigramă pe care l-a făcut, în care sunt vreo 80 de polițiști locali care ies din birouri și se duc pe străzi.
În următoarele ședințe (… ale CGMB n.r.), o să vedeți modificarea programului de la 12 la 8 ore.
Deci, Poliția Locală avea multe probleme și apreciez activitatea noului director, de acum o lună jumate, de când a fost instalat”, a declarat Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.