Risc moderat de avalanșe în munții Făgăraș

foto: Facebook Salvamont România

Meteorologii sibieni au anunţat că este un risc moderat de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine, în munţii Făgăraş (partea nordică), Călimani şi Iezer, potrivit Buletinului Nivometeorologic.

„Riscul declanşării avalanşelor va fi moderat (2) la peste 1.800 metri în masivele Făgăraş (partea nordică), Călimani şi în masivul Iezer, ca urmare a ninsorilor aşteptate, în rest fiind redus. La altitudini mai mici de 1.800 metri, stratul de zăpadă, deja redus, va scădea datorită temperaturilor diurne uşor pozitive şi al precipitaţiilor mixte aşteptate”, precizează meteorologii sibieni.

Potrivit sursei citate, „declanşarea de avalanşe va fi posibilă doar în cazuri izolate, la suprasarcini, acolo unde zăpada este mai mare, sau când stratul nou depus va aluneca peste cel vechi şi declanşa avalanşe în general de mici dimensiuni”.

Stratul de zăpadă de la staţiile din zona montană măsoară 45 de centimetri în Vârful Călimani, 34 de centimetri în Vârful Lăcăuţi, 32 de centimetri la Bâlea Lac, 30 de centimetri în Vârful Omu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.