Ascultă Radio București FM Live

Obiectiv ratat, figură frumoasă la final. 27-26 pentru România în fața Poloniei, la ultimul meci de la Mondiale

Obiectiv ratat, figură frumoasă la final. 27-26 pentru România în fața Poloniei, la ultimul meci de la Mondiale
Foto: Sursă foto: Facebook-Federația Română de Handbal

Articol de mariosoare, 11 decembrie 2023, 21:40

Naționala de handbal feminin a României a disputat ultimul meci al grupelor principale de la această ediție de Campionat Mondial, contra reprezentativei din Polonia.

”Tricolorele” veneau după victoria obținută în meciul precedent, în fața naționalei nipone, cu scorul de 32-28. De partea cealaltă, polonezele aveau moralul scăzut după înfrângerea administrată de una dintre țările gazdă ale acestui turneu final, Danemarca, scor 32-22.

Partida s-a jucat tot la Herning, în Danemarca, în arena ”Jyske Bank Boxen”, acolo unde elevele antrenate de Florentin Pera au disputat toate cele șase meciuri avute în program.

Duelul cu Polonia, formație pe care România o conducea, la meciurile directe, înainte de această confruntare, cu scorul de 4-2, a început cu o paradă de senzație a celui mai bun portar al naționalei. Dacian Hosu a avut un reflex de zile mari la prima aruncare a adversarelor și a obținut, în debut de meci, o eliminare de două minute a polonezelor.

La faza ofensivă imediat lansată de Daciana Hosu, cea mai bună handbalistă româncă de la această ediție de Campionat Mondial, în absența, în continuare, a Cristinei Neagu, Eliza Buceschi, a marcat primul gol al meciului. Aceasta a ajuns la cele mai multe goluri pentru națională la turneul final organizat în statele nordice.

La capitolul statistici, România, înainte de fluierul de start, avea 31 de reușite punctate din extreme, în timp ce Polonia avea 23 de goluri bifate din lateralele ofensive.

Alexandra Dindiligan a înscris și ea, la vinclu, după o pasă în extremă oferită de Cristina Laslo, responsabila cu pasele decisive în cadrul acestei competiții. Daria Bucure a făcut rapid 3-1 pentru selecționata țării noastre, iar jucătoarea româncă a ajuns la 11 goluri, 9 pase decisive, dar și trei eliminări, cifră prin care a devenit cea mai sancționată handbalistă a reprezentativei României.

După mai multe faze nereușite ale polonezelor, Eliza Buceschi a înscris din nou, cu noroc, de data aceasta, din deviere, atunci când România primise amenințare de joc pasiv din partea arbitrilor algerieni.

Daria Bucur a izbutit să înscrie pentru a doua oară în această partidă, iar diferența a crescut la trei goluri pe tabela de marcaj. România este selecționata cu cele mai multe aruncări la poartă la această ediție de Campionat Mondial.

Polonezele au reușit să se apropie la un gol, în timp ce Cristina Laslo era eliminată, după un fault dur comis. În minutul al 10-lea, adversarele noastre au egalat la cinci, după niște ocazii imense de care nu am putut profita.

Crina Pintea, pivotul naționalei, a ieșit pentru prima dată la rampă, înspre jumătate primului act și a readus-o pe România în avantaj. La capitolul aruncărilor de șapte metri, de acolo de unde Crina Pintea a marcat al șaselea gol al naționalei, ”tricolorele” au ratat doar patru astfel de execuții, toate în partida contra Germaniei.

Eliza Buceschi a mai marcat două goluri până la finalul primei reprize, iar scorul a devenit 9-7 pentru handbalistele românce. Daciana Hosu a reușit, încă o dată, o paradă de excepție, la o minge trimisă la colțul scurt de poloneze.

Al doilea gol al Crinei Pintea a venit la finalul unei faze în care pivotul României a fost jucat de Cristina Laslo, dar, după introducerea balonului în plasa porții, aceasta s-a accidentat. În locul Crinei Pintea, a intrat Lorena Ostase, care nu a fructificat două mari șanse de a înscrie.

Scorul a devenit 10-8 pentru naționala noastră, iar proporțiile s-au păstrat după o nouă paradă a Dacianei Hosu, aflată în formă bună. Din tabăra polonezelor, Rosiak s-a evidențiat cel mai mult, marcând 3 goluri din 5 aruncări. Bianca Bazaliu a dus scorul la 12-9 după o ”bombă” trimisă de la marginea semicercului. Scorul pauzei a fost de 13-10 pentru românce, după o ultimă aruncare peste poartă a adversarelor.

În actul secund, desfășurarea evenimentelor a început cu o aruncare de la șapte metri obținută de Crina Pintea. Eliza Buceschi a marcat al șaselea gol din șapte tentative de a înscrie.

Cât timp am jucat în inferioritate numerică, Polonia a marcat pentru 12-14. Totuși, la atacul următor, aceeași Eliza Buceschi, care, de altfel, a fost desemnată, la finalul jocului, pentru a patra oară la Campionatele Mondiale, omul meciului, a marcat din nou și a mărit avantajul nostru.

Aceasta a avut o singură ratare de la șapte metri și a făcut cel mai bun turneu final din cariera sa, la vârsta de 30 de ani. Alexandra Dindiligan a marcat pentru 16-12 după ce a fost lansată de portarul Daciana Hosu.

Cristina Laslo a mai punctat o dată pentru națională, pe un contraatac. 19-14 pentru handbalistele românce a făcut aceeași Buceschi, cu o aruncare puternică, bine plasată, după o pivotare superbă.

Cristina Laslo s-a înălțat și a înscris de două ori, la rând, pentru a crește avantajul româncelor pe tabelă. Totuși, cea mai bună jucătoare a polonezelor, Magda Balsam, a marcat al șaselea gol din șapte tentative de a puncta și a redus la trei goluri deficitul acestora.

Polonezele s-au apropiat și la două goluri de naționala noastră în partea a doua, din cauza ratărilor colosale. Eliza Buceschi a devenit, oficial, pentru moment, golgheterul turneului final, când a marcat pentru a 47-a oară la această ediție de Campionat Mondial în minutul 48.

La un singur gol s-au apropiat polonezele, atunci când au forțat și au jucat cu șapte handbaliste pe faza de atac, lăsând poarta goală. La un moment, egalitatea a fost stabilită la 25 de adversarele noastre, dar, rapid, Daria Bucur a trimis în plasa porții goale pentru 26-25.

Pe final de meci, Magda Balzam putea puncta din nou pentru reprezentativa sa, dar mișcările Dacianei Hosu, din poartă, au făcut-o pe poloneză să trimită peste poartă.

Încă o șansă nefructificată a celei mai bune handbaliste a naționalei din Polonia a oferit șansa ”tricolorelor” de a încheiat la un gol distanță meciul și de a câștiga ultima partidă de la această competiție internațională.

Trupa antrenată de Florentin Pera a ajuns la cea de-a patra victorie la această ediție de Campionat Mondial, acumulând șase puncte din 10 posibile la finalul grupelor principale. Cel mai probabil, depinzând și de celelalte rezultate, naționala României va încheia turneul final din țările nordice pe poziția a 12-a, o treaptă mai sus decât ultima prezență la o asemenea întrecere sportivă.

La această ediție de Campionat Mondial de handbal feminin, selecționata condusă de la margine de Florentin Pera și-a ratat obiectivul propus, acela de a prinde primele șapte locuri.

În eventualitatea în care sportivele românce s-ar fi clasat între aceste poziții, ar fi avut asigurată posibilitatea de a juca la turneul preolimpic, care le-ar fi trimis, prin intermediul unor victorii, la Olimpiada de la Paris din 2024.

Totuși, România s-a calificat în grupele principale ale competiției desfășurate în Danemarca, Norvegia și Suedia, după o dublă victorie cu Chile și Serbia, respectiv, un eșec cu Danemarca.

În grupele principale, naționala noastră a întâlnit-o pe Germania, într-un meci pierdut cu scorul de 22-24. În cel de-al doilea duel programat în a treia grupă principală, ”tricolorele” au trecut de gruparea niponă, cu scorul de 32-28. La ediția trecută a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul al 13-lea.

Etichete:
MAE: Atenţionare de călătorie Irlanda – Cod portocaliu şi galben de ploi şi vânt puternic
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 21:18

MAE: Atenţionare de călătorie Irlanda – Cod portocaliu şi galben de ploi şi vânt puternic

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda...

MAE: Atenţionare de călătorie Irlanda – Cod portocaliu şi galben de ploi şi vânt puternic
CFR SA: Trafic feroviar afectat de vremea nefavorabilă
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 21:06

CFR SA: Trafic feroviar afectat de vremea nefavorabilă

Traficul feroviar este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile înregistrate pe raza judeţelor aflate sub Cod Galben şi Portocaliu de vânt...

CFR SA: Trafic feroviar afectat de vremea nefavorabilă
Medicii specialişti cu practică independentă: Casele judeţene au efectuat plăţi parţiale şi în unele judeţe cu întârziere
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 20:57

Medicii specialişti cu practică independentă: Casele judeţene au efectuat plăţi parţiale şi în unele judeţe cu întârziere

Casele judeţene de sănătate au autorizat şi efectuat plăţi parţiale şi în unele judeţe cu întârziere pentru serviciile medicale pe luna...

Medicii specialişti cu practică independentă: Casele judeţene au efectuat plăţi parţiale şi în unele judeţe cu întârziere
Vot cu urna mobilă în spitalele bucureştene, duminică
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:44

Vot cu urna mobilă în spitalele bucureştene, duminică

Reprezentanţii mai multor spitale au declarat pentru AGERPRES că pentru votul de duminică la alegerile prezidenţiale au fost înregistrate cereri...

Vot cu urna mobilă în spitalele bucureştene, duminică
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:41

De10xRomânia cu Răzvan Petre și Răzvan Țirea, manager Radio Brașov FM

În 12 decembrie va avea loc o nouă ediție Battle of the Bands la Bușteni. Vineri, 22 noiembrie, în ediția de colecție De10xRomânia, invitatul...

De10xRomânia cu Răzvan Petre și Răzvan Țirea, manager Radio Brașov FM
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:30

Repetiții pentru Parada Militară Națională, la București

Aproximativ 2.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații,...

Repetiții pentru Parada Militară Națională, la București
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 14:25

Art Safari lansează o nouă expoziție, „Cele mai frumoase tradiții”

Expoziţia „Cele mai frumoase tradiţii”, care explorează bogăţia obiceiurilor şi a valorilor spirituale transmise de-a lungul...

Art Safari lansează o nouă expoziție, „Cele mai frumoase tradiții”
Actualitate vineri, 22 noiembrie 2024, 13:48

România şi Bulgaria ar putea adera pe deplin la Schengen la 1 ianuarie 2025

România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne...

România şi Bulgaria ar putea adera pe deplin la Schengen la 1 ianuarie 2025