Lista evenimentelor din acest weekend, în București

Foto: Mircea Apostolescu

În perioada 15-22 decembrie, Teatrul Ion Creangă își deschide ușa pentru o întâlnire magică cu Moș Crăciun, în foaierul Sălii Mari. Începând cu ziua de vineri, în fiecare zi, în intervalul orar 18:30 – 20:30, toți copiii sunt așteptați într-un cadru de poveste, cu noi gânduri despre anul care a trecut, cu poezii, colinde sau îmbrățișări.

Mai multe detalii găsiți AICI.

Pe 13 decembrie, zona Pieței Amzei s-a transformat prin lumină, muzică și culoare, când a fost aprinsă instalația „Naștere”, dezvoltată de către scenografa Iuliana Vîlsan. Instalația- un brad supradimensionat, telescopic, simbolizează noi începuturi, investigând importanța stărilor de germinare.

Tot în Amzei, Galeria Mobius, The Institute și Cartierul Creativ au lansat în spațiul Amzei Creative Corner expoziția WONDERLAND, un proiect captivant cu lucrările lui Andrei Costache, o celebrare a vieții prin prisma explorării artistice.

Detalii găsiți AICI.

Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CinemaIubit, ediţia a 27-a, se încheie pe 16 decembrie. Evenimentul a debutat la Sala Cinema a UNATC, un spaţiu recent renovat şi redat publicului, anunţă organizatorii.

Festivalul CINEMAIUBIT va acorda premiile în seara de 16 decembrie 2023, la Sala CINEMA a UNATC, în cadrul unei ceremonii în care juriile festivalului îşi vor prezenta deciziile.

Tot sâmbătă, 16 decembrie, va avea loc o proiecţie specială dedicată uneia dintre cele mai cunoscute şcoli de film din lume: Centro sperimentale di cinematografia, Roma, Italia.

Vezi aici detalii.

Expoziţia „Universul lui Salvador Dali”, care prezintă, în premieră în România, în peste 10 spaţii expoziţionale, o selecţie de creaţii ale artistului catalan, 170 de lucrări – sculpturi, grafică, gravuri, litografii, miniaturi din aur, rubine, diamante, smaralde, safir şi sticlă, mobilier suprarealist ce ilustrează geniul extravagantului Dali, s-a deschis miercuri, la ARCUB – Hanul Gabroveni. Expoziţia poate fi vizitată până pe 12 mai 2024, de luni până duminică, între orele 10:00 – 20:00.

Mai multe detalii găsiți AICI.

Legendarul autor de anime Hayao Miyazaki revine pe marile ecrane cu o poveste plină de farmec și imaginație: ”Băiatul și stârcul / The Boy and the Heron”.

„Băiatul și stârcul / The Boy and the Heron” are premiera în cinematografe, vineri, 15 decembrie.

Vezi detalii AICI.

Cu prilejul Sărbătorilor de iarnă care se apropie, Muzeul Național de Artă al României invită publicul în perioada 15-24 decembrie 2023 să contribuie într-un mod creativ la împodobirea bradului de Crăciun de la parterul Galeriei Naționale (Calea Victoriei 49-53).

Vezi aici detalii.

Să nu uităm de târgurile de Crăciun din Capitală: „Laminor Winter Wonderland”, târgul de Crăciun din Piața Constituției, West Side Christmas Market, Winter Land Crângași.

De asemenea, a început ediția de Crăciun Art Safari, cel mai distractiv eveniment cultural dedicat întregii familii. O puteți vizita până în data de 22 decembrie.

Mai multe detalii despre ediția de Crăciun Art Safari găsiți AICI.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.