Nicușor Dan dorește rectificarea bugetului Capitalei!

Foto: PMB/ facebook

Primarul general Nicușor Dan promovează, astăzi, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Municipiului București.

Conform edilului șef, banii rămași necheltuiți, la final de an, vor fi alocați pentru plata celor 100 de autobuze electrice, pentru plata a încă două tramvaie Astra Imperio care au fost livrate de producător înainte de termen și a lucrărilor de la faza a doua a stației de epurare a apelor uzate de la Glina.
În plus, vor fi alocați bani și pentru plata unei părți din datoria către ELCEN.

„În linii mari, în rectificarea bugetară sunt alocați bani pentru a finaliza achiziția de 100 de autobuze electrice și 72 de tramvaie –  trecem de la 70 la 72 de tramvaie și punem toți banii pentru autobuzele electrice.
Introducem (… în buget n.r.), în sensul ăsta, și un credit, pe care tocmai l-am obținut, de aproximativ 130 de milioane.
Punem banii de care vorbeam mai devreme (… 250 de milioane lei n.r.), pentru a putea plăti Termoenergetica.
Și mai punem niște bani care sunt ultimele facturi, pentru că au fost lucrări intense, în ultimele luni pentru stația de epurare de la Glina.
Deci, practic, toți banii care au rămas necheltuiți în diferite locuri îi ducem pentru aceste trei – patru obiective”, a explicat Nicușor Dan.

În context, trebuie amintit faptul că ministrul Energiei, Sebastian Burduja, i-a cerut, din nou, săptămâna trecută lui Nicușor Dan să achite datoria către ELCEN, care se ridică la aproximativ 700 de milioane de lei.

Sebastian Burduja: „Eu i-am scris domnului Nicușor Dan de problema dintre ELCEN și Termoenergetica de vreo 6 luni de zile. Încă aștept să îmi răspundă.
Pe subiectul Termoenergetica – ELCEN, înțeleg că urmează recunoașterea unei datorii a Termoenergeticii și, sper, plata sumei de aproximativ 700 de milioane de lei pe care o datorează Termoenergetica, o companie a Primăriei, către ELCEN. Pentru a putea să cumpărăm, în continuare, gazul de care avem nevoie.”

Reporter: Are ELCEN gaz suficient?

„Deocamdată, da, dar e o chestiune de la o lună la alta. Sunt bani care trebuie plătiți.
ELCEN are proiecte investiționale, să reabiliteze, să modernizeze CET-urile. Deci, are nevoie de aceste fonduri”, preciza Sebastian Burduja.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.