Se amână reorganizarea Primăriei Capitalei!

Foto: Stelian Bujduveanu/ facebook

Reorganizarea unor direcții, și instituții – inclusiv de cultură, din subordinea Primăriei Municipiului București a fost amânată.
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) a proiectelor de hotărâre aflate la punctele 23 – 59.

„In ceea ce privește ordinea de zi, vă propun scoaterea de pe ordinea de zi a punctelor 12 și 13 care vizează scutirea de taxa pentru mașinile de tonaj greu care lucrează la lucrările de termoficare.
Și a punctelor de la 23 la 59, care vizează reorganizarea”, a cerut Nicușor Dan, în plenul CGMB.

Reorganizarea a fost amânată deoarece grupul de consilieri PNL din CGMB a anunțat – prin viceprimarul liberal Stelian Bujduveanu, că nu o va vota, astăzi.

„În contextul prorogării termenului de către Guvernul României până la 30 iunie 2024, consilierii generali ai Partidului National Liberal nu vor vota proiectele de reorganizare astăzi, oferind astfel mai mult timp pentru consultări cu toate părțile implicate.
Prin această decizie, consilierii generali PNL se asigură că aparatul intern al Primăriei și instituțiile subordonate dispun de suficient timp pentru a finaliza propunerile de reorganizare. Ne propunem să colaborăm strâns, garantând o reorganizare transparentă și eficientă pentru fiecare parte implicată. Vom analiza propunerile de reorganizare a Primăriei și instituțiilor sale și vom cere feedback de la toate părțile implicate”, nota pe pagina sa de socializare Bujduveanu.

În context, trebuie amintit faptul că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de astăzi se aflau proiecte de hotărâre privind aprobarea organigramelor și ștatelor de funcții a 36 de direcții, administrații și instituții – inclusiv teatrele din administrarea Primăriei Capitalei.

„Avem proiecte făcute pentru desființarea altor șapte instituții – Centrul pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, Centrul Cultural Dalles, Centrul Lipatti, Expo Arte, Centrul de Plante, Centrul Lumina”, declara Nicușor Dan, în contextul reorganizării Primăriei Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.