VIDEO: Oana Stoianovici – „Ar trebui să adăugăm timp pentru noi în agendă”

Oana Stoianovici, coach transformațional a povestit în ediția specială LifeStyle, despre importanța stării de bine, blocajele pe care le putem avea în preajma sărbătorilor sau la început de an și cât de important este să adăugăm și propria persoană pe lista de priorități.

„În momentul în care noi suntem în echilibru emoțional avem mai multă energie și inima noastră e mai deschisă să iubească, să hrănească, să ofere. Noi oricum oferim, dar atunci când oferim din minus ajungem să simțim că facem asta fără să fim atât de mult apreciate.

Începem să căutăm pricină, avem prea multe așteptări, lucrurile nu arată tot timpul așa cum noi ne dorim și începem să ne supărăm. Și atunci nu numai că încetăm să mai dăm sau nu mai facem cu toată inima, dar ne simțim și epuizate și demotivate să continuăm să facem acest lucru. Și cred că grija față de noi este foarte importantă și trebuie să o înțelegem tot prin prisma nevoilor celorlalți.”

Sursa foto: Silviu Barbu

Coaching-ul este o formă de antrenament ghidat pentru a-ți atinge întregul potențial sau a-ți descoperi potențialul și te antrenezi cu tine și cu limitele tale, îți permite să devii mult mai clar asupra obiectivelor pe care le ai și cum să îți depășești obstacole interioare sau exterioare pentru a-ți atinge obiectivele.

O nevoie fundamentală remarcată de Oana în ultima perioadă este nevoia de a găsi căi, practici, exerciții, ritualuri care să ne facă să ne simțim bine nu doar la nivelul corpului fizic, ci și emoțional și sufletesc și să învățăm să avem mai multă grijă de noi în timp ce avem grijă de ceilalți.

Cum începem noul an?

„Mie îmi place foarte mult în ianuarie să încep anul cu o cafea cu mine, în care mai degrabă decât să umplu un carnețel cu tot felul de idei bune pe care pot să le aplic sau nu, să mă uit realist la unde mă aflu în toate domeniile vieții mele și ce este posibil să se întâmple.

Asta nu înseamnă că mă micșorez în dorințele mele. Pot să am o listă foarte lungă de dorințe, dar să-mi dau voie să le împlinesc pe parcursul unui an, nu toate, începând cu 15 ianuarie sau în 5 zile. Să pornesc un singur lucru pe care îl schimb și să-mi dau trei luni să introduc acea schimbare în viața mea și după aceea să adaug un alt lucru de pe listă și să-mi dau timpul necesar.”

Autor: Elena Zagaican

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.