VIDEO: Mircea Vintilă – „Strâng material pentru o carte”

Îndrăgitul artist Mircea Vintilă a fost invitatul lui Răzvan Petre în ediția de colecție a emisiunii De10xRomânia, de vineri 22 decembrie 2023, ultima din acest an.

Am depănat amintiri, ne-am adus aminte de cântecele celebre, fredonate de noi toți, cum ar fi „Miruna”, despre artiști și prieteni dragi, despre multitudinea de concerte și festivaluri la care Mircea Vintilă a fost prezent în acest an.

Sursa foto: Razvan Petre

„Este o zi deosebită pentru noi toți (n.r. 22 decembrie). Eram pe aproape de Sala Radio, chiar povesteam prietenilor mei când am venit, deși se trăgea și erau evenimentele pe care le știm cu toții, am reușit să vin până aproape de radio. La televiziunea mai greu, dar am venit până aproape de intrarea de la radio din strada Temișana. A fost o zi tensionată, dură și grea”.

Anul 2023 a fost plin de concerte și participări la festivalurile de folk. În 2024, Mircea Vintilă împlinește 75 de ani și 55 de ani de carieră. Cu toate astea, deocamdată nu se gândește la un concert aniversar pentru că în fiecare an se află pe scena Teatrului Bulandra din București.

„E destul de complicat și destul de greu. Eu obișnuiesc ca în fiecare să fac un spectacol cum am făcut și anul acesta la Teatrul Bulandra. A fost un spectacol amânat pentru că a fost perioada pandemiei Covid-19 și spre surpriza și bucuria mea, în același timp, oamenii nu au cerut banii pe bilete înapoi și au venit cei care și-au cumpărat bilete în urmă cu doi ani și erau înnebuniți când au intrat în sală, la Teatrul Bulandra.

Sursa foto: Razvan Petre

A fost un spectacol tare frumos, „Povești din București”, pentru că acum 40 de ani, împreună cu Florian Pittiș am făcut primul festival de Muzică și Poezie „Față în față cu lumea”. Un spectacol făcut ca o piesă de teatru, cu regie, scenografie”.

În ediția specială de vineri, 22 decembrie, a fost realizată dubla extragere pentru concursul organizat de Smith & Smith – transfer de bani și Radio România Regional.

Câștigătoarele au fost Gabriela Petrache din Reșița și Ioana Toma din Constanța. Cele două participante ascultă emisiunea De10xRomânia pe frecvențele Radio Reșița și Radio Constanța.

Emisiunea De10xRomania revine pe frecvențele Radio România Regional din 8 ianuarie 2024, de la 10:00 la 11:00, de luni până vineri.

Autor: Adelina Tocitu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.