Sute de misiuni SMURD, în minivacanța de Revelion

Pompierii au efectuat peste 250 de misiuni, cele mai multe fiind intervenţii ale cadrelor medicale aparţinând SMURD.

Informarea transmisă de ISU Braşov arată că în perioada 30 decembrie 2023 – 02 ianuarie 2024, pompierii braşoveni au executat 256 de misiuni, dintre care 210 misiuni SMURD şi 12 intervenţii pentru stingerea incendiilor, fiind asistate medical 234 de persoane.

Printre misiunile efectuate au fost şi două intervenţii în municipiul Braşov, una de salvare a unui bărbat care a fost lovit în cap de o piatră pe muntele Tâmpa, intervenţie dificilă din cauza zonei greu accesibile în care se afla victima, şi un incendiu de vegetaţie uscată, care a izbucnit într-o zonă verde din centrul istoric, în urma căruia au ars 6 mp de vegetaţie.

Conform informării, zilnic, peste 130 de pompieri, cu 77 de mijloace tehnice, au fost pregătiţi să intervină pe durata minivacanţei de Revelion.

Inspectorii de prevenire au executat și controale la unităţi turistice şi de alimentaţie publică sau amenajări temporare la care a fost anunţată afluenţă mare de public, principalele aspecte urmărite fiind dotarea cu mijloace de primă intervenţie, menţinerea liberă a căilor de evacuare şi exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice.

În urma verificărilor au fost aplicate 95 de sancţiuni, dintre care 61 de avertismente şi 34 de amenzi în valoare de 571.000 lei. De asemenea, pentru un operator economic a fost aplicată măsura de oprire a funcţionării până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.