Maxim Belciug susține primul recital de chitară din 2024

Sursa foto: comunicat de presa

Vineri, 12 ianuarie 2024, de la ora 20:00, clubul Green Hours își invită publicul să vadă și să asculte primul recital de chitară al anului, avându-l ca protagonist pe îndrăgitul chitarist Maxim Belciug.

Întâlnirea cu Maxim Belciug într-un recital de chitară solo este pur și simplu o desfătare. Dacă, în formulele de cameră în care îl mai regăsim, chitaristul caută cu eleganță să-și pună în valoare partenerii, punctul de sublim nu i se oferă decât în ocaziile în care se regăsește singur cu chitara sa.

Sursa foto: comunicat de presa

Sunt momentele sale de sinceritate totală, când lasă în urmă constrângeri și mode și își permite să viseze din vârful degetelor. Iar visele sale sunt molipsitoare.

O fi poate sonoritatea specială a chitarei, atât de diferită de timbrul cunoscut al unei viori sau al unui pian, ori îmblânzirea totală a tehnicii care pe mulți instrumentiști îi ține captivi, însă la Maxim Belciug un lucru e cert: chitara plânge și iubește și dansează pe una și o mie de voci, ca o orchestră ireală care atacă pasional, fără să-i pese de drumul înapoi.

Muzică ce se încăpățânează să sune altfel decât cea izvorâtă din trecerea mai mult sau mai putin ritmată a arginților sunători dintr-o mână în alta, cum spunea, cândva, însuși chitaristul.

Biletele sunt disponibile pe bilet.ro sau în locație, înainte de începerea concertului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.