Doi bărbați au fost reținuți pentru furt în București

Sursa foto: Poliția Română/facebook

Poliția Capitalei informează că au fost prinși în flagrant doi bărbați, în vârstă de 34, respectiv 41 de ani, imediat după ce ar fi săvârșit infracțiuni de furt

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliție pentru Transportul Public au acționat, în perioada 3-4  ianuarie, în vederea prevenirii și combaterii actelor de tulburare a liniștii și ordinii publice, precum și pentru prevenirea și combaterea altor fapte antisociale de natură contravențională și penală.

Astfel, au fost deșfășurate activități în Sectoarele 3 și 5 ale Capitalei, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

În acest context, acționându-se pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, genți și poșete, în stațiile și mijloacele de transport în comun, au fost prinși în flagrant doi bărbați, în vârstă de 34, respectiv 41 de ani, imediat după ce ar fi săvârșit infracțiuni de furt, după cum urmează:

• La data de 3 ianuarie, în jurul orei 15:00, bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost prins în flagrant, imediat după ce a sustras un telefon mobil, din buzunarul hainei unei femei, în timp ce coborau scările rulante ce permit accesul către incinta unei stații de metrou, din Sectorul 3.

• Ulterior, pe 4 ianuarie, în jurul orei 11:00, bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost prins în flagrant, imediat după ce a sustras un portofel, cu bani și documente personale, din geanta unei femei, în timp ce se aflau pe o stradă din Sectorul 5.

În ambele cazuri, bănuiții au fost imobilizați și conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, față de bărbatul de 34 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, prejudiciile create prin săvârșirea faptelor au fost recuperate și predate persoanelor vătămate.

Cercetările sunt continuate de către Brigada de Poliție pentru Transportul Public, sub supravegherea unităților de parchet competente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.