A fost semnat contractul pentru lărgirea Prelungirii Ghencea, între Cartierul Latin şi Pasajul Domneşti

Compania de Drumuri a semnat cu un constructor din România contractul pentru modernizarea bulevardului Prelungirea Ghencea. Este vorba de tronsonul de 1 km dintre Pasajul Domneşti de pe Centura Capitalei şi intrarea în Bucureşti.

Lucrările de modernizare se fac cu lărgirea carosabilului la patru benzi, iar contractul de proiectare şi execuţie durează 12 luni. Lucrările vor începe în aprilie.

Lucrările vor fi realizate de Asocierea Tracon SRL – Acvatot SRL, acelaşi constructor cu care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avut contract şi pentru execuţia Pasajului Domneşti.

Tronsonul 4 a fost preluat, anul trecut, de CNAIR de la Primăria Capitalei.

Lucrările care se vor face pe tronsonul 4 sunt următoarele: lărgirea la patru benzi a Străzii Prelungirea Ghencea, între Strada Mărăcineni şi Pasajul Domneşti, precum şi conexiunea cu infrastructura existentă (Pasajul Domneşti); realizarea pistelor pentru biciclete; amenajarea trotuarelor pe ambele părţi ale drumului, cu lăţimea de trei metri şi piste de biciclete cu lăţimea de 1,5 metri; modernizarea sistemului de iluminat; realizarea sistemului de canalizare pluvială; amenajarea a două staţii de autobuz, a unei zone mediane 2 x 4 metri pentru dezvoltarea ulterioară cu cale dublă de tramvai printr-o investiţie viitoare a Primăriei Generale, precum şi a unor intersecţii semaforizate la intersecţia dintre Prelungirea Ghencea – Acces Cartierul Latin (km 4+710), intersecţia dintre Prelungirea Ghencea – Accese (km 4+850), trecerea de pietoni pe Prelungirea Ghencea (km 5+220).

Valoarea contractului este de 41,91 de milioane de lei fără TVA, iar sursa de finanţare – fonduri externe nerambursabile.

De execuţia tronsoanelor 1, 2 şi 3 se ocupă Primăria Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.