Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Începutul de an aduce noi premiere la cinema.  Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley, Sarah Gadon si Jack O’Connell vin in drama biografică Ferrari, regizată de Michael Mann.

Este vara anului 1957. Dincolo de spectacolul de Formula 1, fostul pilot, Enzo Ferrari, este în plină criză. Acum zece ani, împreună cu soția sa, Laura, a construit o fabrică de la zero, aflată acum în pragul falimentului. Căsnicia lor a fost afectată de moartea unuia dintre fii, Dino, și de acceptarea relației celui de-al doilea fiu, Piero, cu Lina Lardi. Între timp, pasiunea sa pentru victorie îl determină să mizeze pe o singură cursă periculoasă de 1.000 de mile prin Italia, Mille Miglia.

The Old Oak / La Stejarul Bătrân este o altă dramă pe care o putem vedea la cinema, cu Dave Turner, Ebla Mari, Trevor Fox, Claire Rodgerson. Cel mai nou film regizat de Ken Loach este o poveste despre empatie și umanitate.

The Old Oak, noul film regizat de Ken Loach, nominalizat la Palme d’Or, explorează viața dintr-un fost oraș minier al Marii Britanii, tulburată de sosirea refugiaților sirieni.

Poveste profund emoționantă despre pierdere, frică și dificultatea de a găsi speranță, La Stejarul Bătrân este anunțat ca ultimul lungmetraj al cineastului în vârstă de 87 de ani, recunoscut pentru dramele sale sociale de impact. La Stejarul Bătrân / The Old Oak este distribuit de Independența Film.

Pasionații filmelor thriller pot alege productia Night Swim (2024) Ape blestemate, regizată de Bryce McGuire, cu Kerry Condon, Wyatt Russell, Ben Sinclair si Jodi Long.

Adaptare a unui scurtmetraj din 2014 cu același nume, Night Swim este un horror supranatural despre o femeie care înoată noaptea în piscină și care este terorizată de un spirit malefic.

Premiera românească din cinematografe este Tati part-time, în regia Letiției Roșculeț. Este o comedie cu Alex Bogdan și Eva Măruță.

Iustin (Alex Bogdan) este avocat, dar visul lui pentru care a facut aproape orice compromis este pus în pericol odată cu apariția Mayei (Eva Măruță), fina lui de 8 ani, de care trebuie sa aibă grijă, deși nu se pricepe deloc la copii.

Viața lui Iustin este dată peste cap, însă nici Maya nu este încântată de noul ei „tati part-time”. Dacă va face față Iustin la acest nou tip de parentig gentil despre care nu are idee cu ce se mănâncă, e de văzut în cinematografe, în comedia Tati part-time.

Pe marele ecran se vede și animația The Snow Queen and the Princess (2023), cu jucătoarea rusoaică de tenis Svetlana Kuznetsova, Courtney Shaw, Konstantin Panchenko și Yuriy Romanov.

Kai și Gerda duc o viață confortabilă într-un orășel liniștit, dar Spiritele de gheață apar de nicăieri și îi îngheață pe toți. Cu toate acestea, Ila, o mică vrăjitoare, sare în ajutorul eoilor nostri. Împreună merg în lumea magică Mirrorland pentru a duce Spiritele acolo unde le este locul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.