Avertizare meteo de precipitații și vreme rece pentru aproape toată țara

arhiva

Meteorologii au emis o informare meteo de precipitații și vreme rece, valabilă de astăzi de la ora 12.00, până marți la ora 10.00.

Aria precipitaţiilor va fi în extindere în toate regiunile. Duminicã vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia şi Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificãri temporare cu viteze în general de 45…50 km/h.

Pe de altă parte, începând cu ora 18.00 și până marți la ora 10.00, toată jumătatea de est a țării va fi sub cod galben de intensificãri ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ şi viscol.

În intervalul menţionat, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat de zãpadã, local de peste 10…15 cm.
În cursul nopţii de duminicã spre luni (7/8 ianuarie) şi în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumãtatea sudicã a Moldovei, în cea esticã a Munteniei şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.
Vântul va avea intensificãri cu rafale în general de 55…70 km/h şi vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate redusã.

Meteorologii mai spun că la începutul sãptãmânii vremea se va rãci semnificativ, astfel încât marţi vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 şi 0 grade, iar în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru şi est, cu minime termice de pânã la -20…-18 grade.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.