”Telenovela” s-a încheiat! Radu Drăgușin s-a decis între Premier League și Bundesliga, devenind cel mai scump fotbalist român

Sursă foto: Instagram-Fabrizio Romano

Radu Drăgușin (21 de ani) a decis că va semna, în cele din urmă, cu Spurs, formație din Premier League, după ce, ultima noapte a fost extrem de solicitantă pentru fotbalistul român.

Gruparea din campionatul britanic se înțelesese în privința termenilor personali cu Radu Drăgușin încă de acum două săptămâni, totul fiind concentrat pe negocierile dintre cluburi. Oferta finală și oficială, totodată, trimisă de oficialii echipei londoneze celor de la Genoa a fost de 25 de milioane de euro, 5 milioane bonusuri și un jucător din actualul lot, Djed Spence, sub formă de împrumut.

Totul părea a se concretiza în ultimele ore, deoarece conducerea genovezilor avea să accepte propunerea lui Spurs. Totuși, pe fir a intrat un alt gigant european al fotbalului mondial, Bayern Munchen, care este în căutarea unui fundaș central. Germanii au trimis o ofertă, de ultimă oră, oficialilor italieni, care se învârtea în jurul a puțin peste 30 de milioane de euro.

Genoa a acceptat și această ofertă pentru fotbalistul român, Radu Drăgușin, iar întreaga poveste a transferului avea să fie decisă, în mod exclusiv, de stopperul român. După un răstimp de gândire, în care ambele oferte au fost puse în balans, fundașul central crescut în academia celor de la Juventus a fost dat peste cap de o îmbunătățire a salariului pusă pe masă de nemți. Aceștia i-au oferit o sumă mai mare comparativ cu cea inițiată de Spurs, prezentându-i, de asemenea, în mod direct, proiectul de viitor al clubului.

Ambele formații europene au rămas în așteptare în orele nopții trecute, până când oamenii din corpul administrativ al celor de la Spurs au hotărât să mărească, la rândul lor, salariul pentru Radu Drăgușin. În aceste condiții, fotbalistul român, în această dimineață, după cum a anunțat recunoscutul jurnalist sportiv italian, Fabrizio Romano, a transmis că va parafa înțelegerea cu Spurs, respectându-și cuvântul.

Bayern Munchen avea să piardă ”duelul” pentru cel care a devenit cel mai scump fotbalist român din toate timpurile, din punct de vedere al sumei prin care s-a realizat mutarea. Radu Drăgușin l-a depășit la acest capitol, pe un alt jucător al țării noastre care a evoluat în Italia, Adrian Mutu. În sezonul 2003/2004, ”Il Fenomeno” se transfera tot în Premier League, la Chelsea, pe suma de 19 milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com.

Radu Drăgușin va călători, astfel, spre Londra, astăzi, pentru a încheia detaliile mutării sale. 30 de milioane de euro, 5 milioane bonusuri de performanță plătite de-a lungul sezoanelor și Djed Spence, sub formă de împrumut, a fost propunerea echipei pregătite de Ange Postecoglou.

În acest moment, Tottenham și Genoa au terminat de semnat tot setul de documente necesare clarificării mutării, iar fotbalistul român va zbura în capitala Marii Britanii într-un avion privat, alături de agenții săi care au făcut posibil acest pas în cariera sa. Ulterior, testele medicale vor fi programate, iar Spurs va declara, în mod oficial, cea de-a doua achiziție a ”mercato-ului” de iarnă. Jucătorul care a marcat, recent, pentru Genoa, într-un meci din campionatul intern, contra celor de la Inter Milano, va semna o înțelegere valabilă pentru cinci sezoane, până în luna iunie a anului 2029. 3 milioane de euro net/an va fi salariul fotbalistului român, după cum anunță jurnalistul italian Di Marzio.

Din această mutare, va avea de câștigat și fostul club al lui Radu Drăgușin, acolo unde acesta a crescut cel mai mult din punct de vedere profesional, mai exact, Juventus. Torinezii vor primi un procent de 20% din vânzarea stopperului român, conform clauzei instaurate în contractul său cu Genoa.

Radu Drăgușin va fi al patrulea jucător din România care îmbracă tricoul lui ”Tottenham”, după Vlad Chiricheș, Ilie Dumitrescu, Gică Popescu. Totodată, acesta va fi al doilea fotbalist român din prezent care joacă în Premier League, alături de Ionuț Radu, portarul de rezervă al celor de la Bournemouth.

Fundașul român a strâns 12 selecții în echipa naționalei României, în care nu a marcat. Pentru Genoa, viitorul fotbalist al lui Spurs a adunat 62 de partide, în care a punctat în șase rânduri și a oferit o pasă decisivă. Radu Drăgușin valorează, în momentul de față, 20 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.