VIDEO: Alex Bogdan – „Eva Măruță este omul perfect pentru acest rol”

Tu ce ai face dacă te-ai trezi cu un copil la ușă despre care nu știi mai nimic? Cam așa începe povestea filmului Tati Part-Time.

Lecții de parenting și un întreg proces inițiatic spre maturizare pentru personajul principal. Interpretul acestuia, Alex Bogdan, și Letiția Roșculet, regizor și scenarist, au venit în matinalul de pe 98.3 FM și ne-au povestit despre filmul care a stârnit controverse în spațiul public.

„Noi nu putem să ne facem că aceste controverse nu există, nu putem să îi ignorăm pe acești oameni, trebuie să-i băgăm în seamă”, spune Alex.

Cei doi sunt de părere că ar trebui să vezi mai întâi filmul și abia apoi să ai o părere: „Mi se pare că este foarte important să ai o părere după ce vezi filmul ca acea părere să fie argumentată. Și să zică lumea de rău este foarte bine pentru noi. Așa mergem mai departe, dar comentariile trebuie să fie fără jigniri.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

„Lumea vorbește despre un copil de 8 ani, dar gândiți-vă că eu la aproape 38 de ani am avut emoții. A fost un risc, este un rol foarte mare, puteam să-l stric, puteam să fac prea mult. Puteau să meargă atâtea lucruri greșit încât să stric tot filmul.

Apoi gândește-te că ai 8 ani și toată ziua ești la filmare, stres, oameni mulți, lumini, oboseală. E foarte complicat să faci film, dar pentru că oamenii nu au cultură e mult mai ușor din spatele ecranului să scrii lucruri oribile, mai ales la adresa unui copil.

Nu putem să ne facem că aceste lucruri nu există, oamenii sănătoși  care văd filmul și văd ce rol frumos a făcut Eva să se unească. Eva  joacă într-adevăr bine, la 8 ani chiar e talentată și este omul perfect pentru acest rol”, mărturisește Alex.

Este dificil să lucrezi cu un copil pe platourile de filmare, iar dacă lui nu îi place ceea ce face este imposibil ca rezultatul să fie unul bun.

Letiția ne povestește: „Eu am un băiat de 8 ani și a venit la filmare. Aveam o secvență cu foarte mulți copii în curtea școlii și l-am întrebat dacă vrea să facă parte din figurație. Mi-a spus că da, dar a stat o oră și a început să îmi spună că nu mai poate, și-a pierdut răbdarea și a plecat.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

Letiția Roșculeț a scris prima variantă de scenariu cu Alex Bogdan în minte: „Păi l-am văzut în mai multe filme, îl știam, îl urmăream. Mi se părea foarte bun și până să se facă un casting, am scris prima variantă de scenariu cu el în minte. Am scris pentru el așa cum l-am perceput din toate filmele văzute.”

Filmul Tati Part-Time este pentru toate vârstele: „N-am vrut neapărat să facem un film doar pentru copii. Da, se pot uita și copiii, dar o să râdă mai mult părinții. Este un film și pentru oamenii care se pregătesc să fie părinți. Este cu atât mai mișto pentru ei ca să vezi cam ce te așteaptă.”

Dacă vrei detalii despre film, despre prestația Evei Măruță sau tatuajele lui Alex Bogdan, dă un play și cumpără biletul la cinema.

Autor: Cornel Munteanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.