VIDEO: Patrick Ciorcilă: „Simona Halep și Andrei Pavel vor fi prezenți la Sports Festival, eveniment la care și-au anunțat participarea celebri Sfeffi Graf și Andre Agassi”

Radio Constanța împlinește 34 de ani în 21 ianuarie 2024, iar la Cluj ne vom bucura de tenis și de prezența unor jucători renumiți, în perioada următoare. În 3-11 februarie 2024 va avea loc a 4-a ediție a Transylvania Open WTA 50, iar în 13-16 iunie va fi a 5-a ediție a Sports Festival, eveniment în cadrul căruia va fi programat meciul demonstrativ de tenis cu Steffi Graf și Andre Agassi. De asemenea, la Sports Festival vor fi prezenți jucătorii de tenis Simona Halep și Andrei Pavel.

Vineri, 19 ianuarie 2024, am avut o nouă ediție de colecție în De10xRomânia, pe frecvențele Radio România Regional.

Invitații lui Răzvan Petre au fost Daniel Sirbu, manager Radio Constanta, Patrick Ciorcilă, business development, co-fondator Sports Festival și director al TransylvaniaOpen și Alina Nechita de la Radio Cluj.

Radio Constanța a început să emită în 21 ianuarie 1990, la ora 09:00, iar managerul Radio Constanța, Daniel Sîrbu, a spus în De10xRomânia că „34 de ani poate însemna mult sau puțin pentru cronologie. Dacă stau bine să mă gândesc primele texte le-am scris la o mașină de scris și formam pe un telefon pe taste. Acum stăm de vorbă prin intermediul unui smarphone. (…) Radioul trebuie să se reinventeze pentru că progresul tehnologic vine peste noi și trebuie să ținem pasul cu tot ceea ce înseamnă noutate și perfomanță. (…) Radio Constanța este un radio al comunității, emite pentru comunitatea din Dobrogea, care este o comunitate multietnică specială. În același timp suntem un radio onest, rapid și de încredere și suntem convinși că așa vom rămâne. (…) Radio Constanța face parte cu mândrie din Rețeaua Regională Radio România și suntem tare mândri că aici la malul mării am fost parte componentă a spiritului de vacanță, am adus nu numai informația obiectivă și clară și concisă în rândul dobrogenilor, dar am realizat în fiecare an programe de divertisment, spectacole, tot ceea ce presupune un ingredient al unei vacanțe frumoase pe litoral și în deltă”. Povestea celebrului program estival continuă pe www.radiovacanta.ro .

Primul eveniment important dedicat tenisului care va avea loc în România, va fi la Cluj, în perioada 3 -11 februarie – Transylvania Open WTA 50. Am aflat de la Patrick Ciorcilă business development, co-fondator Sports Festival și director al TransylvaniaOpen cât de mare este interesul jucătoarelor de tenis să participe la un astfel de eveniment, care are loc în România.

„Ne apropiem cu pași repezi de turneu, mai sunt câteva zile, suntem deja în focuri. Interesul este foarte mare pentru că avem deja o istorie, turneul are o reputație excelentă în rândul jucătoarelor. În ultimii doi ani, în 2022 și 2023, am fost votați cel mai bun turneu în categoria noastră din lume, ceea ce înseamnă foarte mult și atunci, bineînțeles, că ele sunt și curioase să vadă de ce s-a întâmplat acest lucru, de ce acest turneu a fost votat cel mai bun din lume și atunci e mult ușor să aducem nume mari, comparativ cu momentul în care am început, și încercam să le convingem noi să ajungă la Cluj. Acum se pare că istoricul își spune în sfârșit cuvântul, munca bună pe care am făcut-o și acum pot să spun că avem un turneu, în februarie, care este unul dintre cele mai puternice pe care le-am avut”, a spus Patrick Ciorcilă, business development, co-fondator Sports Festival și director al TransylvaniaOpen.

Momentan sigura jucătoare din România acceptată pe tabloul principal este Ana Bogdan, care conform clasamentului a putut să prindă această listă, dar potrivit regulamentului sunt acordate trei wild card-uri, a menționat Patrick Ciorcilă.

„Două dintre cele trei le-am anunțat deja. Una este Jaqueline Christian, a doua este Gabriela Ruse care este finalista de anul trecut de la Transylvania Open, a avut un turneu incredibil la Cluj. Amândoua sunt în top. Jacqueline este în top 100, Gabriela Ruse se luptă să revină, deci deja avem trei române acceptate direct și probabil va fi și a patra acceptată tot cu un wild card. Este decizia noastră, a organizatorilor, cum acordăm aceste wild card-uri, în funcție de cui considerăm noi că merită, de cine este în formă. Partea bună este că tenisul feminim românesc este de succes, suntem una dintre cele mai bune nații din lume la tenis feminin. Chiar și după Simona avem multe jucătoare în top și atunci, alegerea noastră este complicată pentru noi pentru că ne-am dori să le oferim tuturor. Clasamentul este un criteriu important, dar și altele contează, cum ar fi vârsta. În fiecare an încercăm să le diversificăm. Până la urmă este un turneu pentru românce. Asta este obiectivul nostru să creștem tenisul românesc”.

Andre Agassi și Steffi Graf, doi dintre cei mai mari jucători ai tenisului mondial, vor juca la Sports Festival în cadrul unui turneu demonstrativ de excepție. Spectacolul de tenis va avea loc în 15 iunie, de la ora 18.00, în BT Arena, în cadrul celei de-a cincea ediții a festivalului (13-16 iunie 2024). Agassi și Graf vor juca în premieră în fața publicului din România.

„A fost extrem de complicat să-i convingem pe Steffi Graf și Andre Agassi, dar până la urmă este și cel mai complicat meci pe care îl organizăm, chiar dacă am avut și alte evenimente și de tenis și de fotbal. Eu consider că la nivel de ce înseamnă acești oameni, ce legende sunt, este cel mare de până acum organizat și atunci și munca noastră este dificilă. Noi discutăm de la începutul lui noiembrie, dar eu cred că ne-am mișcat bine. E știut că ei joacă foarte rar împreună. Nici nu știu ca ei să fi jucat împreună până acum vreun eveniment demonstrativ, Steffi Graf și Andre Agassi. Cred că este primul eveniment global împreună, mai ales că este primul lor eveniment în România”.

Patrick Ciorcilă a spus în De10xRomânia, că la Sports Festival vor fi prezenți Simona Halep și Andrei Pavel. Simona nu are dreptul să joace la competiții oficiale până nu i se clarifică situația, dar are voie să participe la astfel de evenimente care nu sunt în calendarele oficiale.

Emisiunea De10xRomânia este difuzată zilnic, de luni până vineri, de la 10:00 la 11:00, pe frecvențele Radio România Regional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.