Început cu dreptul în 2024 pentru Rapid! 7 goluri, 10 minute de prelungire și victorie la ultimele faze cu FCU Craiova 1948, pe o ploaie torențială

Rapid București a debutat în 2024, pe plan fotbalistic, în Superliga, într-un meci cu FCU Craiova 1948, din etapa cu numărul 22 a campionatului intern. ”Giuleștenii” și oltenii au oferit o nebunie de meci, iar fluierul final a fost de partea bucureștenilor, care s-au impus, în cele din urmă, cu scorul de 4-3.

În primul meci din acest an, trupa antrenată de Cristiano Bergodi a găzduit-o pe arena ”Superbet”, din Capitală, pe FCU Craiova 1948. Înainte de startul duelului, ”alb-vișinii” se aflau pe loc de play-off, poziția a patra din ierarhie, în timp ce clubul finanțat de Adrian Mititelu se situa pe locul al noulea.

Primul gol al acestui meci a fost marcat de formația oaspete, care, în minutul 25 al întâlnirii, a reușit să puncteze grație lui Dragoș Albu. Juan Bauza i-a pasat în flancul stâng lui Andrea Padula, care a intrat în interior și i-a retransmis balonul aceluiași fotbalist argentinian. Mingea a ajuns la Dragoș Albu care a șutat imparabil în vinclul porții apărate de Horațiu Moldovan, care este aproape de a semna cu Atletico Madrid.

Ulterior, la douăzeci de minute distanță, rapidiștii au revenit în joc, prin intermediul unuia dintre noii-veniți în această perioadă de transferuri din iarnă. Ermal Krasniqi, transferat de la CFR Cluj în schimbul unui milion de euro, a egalat situația de pe tabelă. Răzvan Onea, aflat în apropierea careului advers, a dus mingea la kosovarul adus și el în această iarnă de conducerea rapidistă, Florent Hasani. Acesta i-a trimis la marginea careului lui Ermal Krasniqi care a șutat la colțul lung, pe jos, învingându-l pe Ion Gurău.

În repriza secundă, coșmarul rapidiștilor a început în minutul 51, atunci când William Baeten a punctat și și-a readus echipa în avantaj. Acesta a marcat, după o fază în care Vlad Achim a făcut slalom printre fundașii ”giuleștenilor”. Fostul fotbalist al celor de la FCSB a pasat într-o zonă liberă pentru Juan Bauza, care a filtrat un balon pentru fotbalistul belgian, iar acesta a finalizat cu un șut trimis pe lângă goalkeeper-ul echipei naționale a României. 2-1 pentru FCU Craiova 1948.

La câteva minute după această reușită, tot oltenii au fost cei care au mișcat tabela, distanțându-se la două goluri. De această dată, o pasă greșită a lui Christopher Braun, care a degajat balonul în centrul terenului, a ajuns în piciorul drept al lui Alexandru Bildar. Jucătorul român al formației din Oltenia a fost servit de Dragoș Albu, în fața porții și a fost nevoit să finalizeze facil, având toată poarta goală.

La scorul de 1-3, tehnicianul italian Cristiano Bergodi a efectuat câteva modificări și l-a trimis, printre alții, pe teren, pe sârbul, Borisav Burmaz. Atacantul venit în acest ”mercato” a fost implicat în faza din care arbitrul întâlnirii, Horațiu Feșnic, a dictat o lovitură de la unsprezece metri în favoarea gazdelor. Revenit după o lungă perioadă în care a fost indisponibil, din cauza unei accidentări, Albion Rrahman, al treilea kosovar din ofensiva rapidiștilor, a înscris de la punctul cu var.

Răzvan Onea, în minutul 82 al duelului din Capitală, după lungi și constante presiuni făcute de gruparea ”alb-vișinie” asupra porții adverse, a restabilit egalitatea. Fundașul dreapta al Rapidului a preluat la marginea careului, în colțul drept și a șutat puternic, iar mingea, datorită gazonului umed, a intrat în poartă. 3-3.

În minutele de prelungire ale partidei, atunci când totul părea tranșat, ”giuleștenii” au forțat marcarea golului de trei puncte. Fotbaliștii echipei din play-off au și reușit în al patrulea minut adițional, atunci când, tot la debut, precum Ermal Krasniqi, Borisav Burmaz, a reluat cu capul, peste portarul oltenilor. 4-3 pentru ”alb-vișinii” a fost scorul final al întâlnirii, iar rapidiștii au obținut prima victorie, într-un meci oficial, după o pauză lungă. Ultimul succes al acestora data de la derby-ul cu FCSB, din luna noiembrie a anului trecut.

”Giuleștenii”, cu cele trei puncte acumulate, au urcat pe podium, pentru moment, având două puncte avans față de Universitatea Craiova. Distanța față de liderul FCSB a devenit de opt puncte, iar în următorul meci, rapidiștii vor juca în compania celor de la Dinamo București, în episodul cu numărul doi al acestui derby din actuala stagiune. FCU Craiova 1948 se află pe locul al 10-lea, iar etapa care vine le aduce fotbaliștilor trupei oltene un duel contra celor de la Farul Constanța.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.