Optimi de finală la AO pentru Sabalenka și Djokovic. Prestații solide pentru ambii ”coloși” ai tablourilor principale de la turneul de mare-șlem

Aryna Sabalenka (2 WTA) și Novak Djokovic (1 WTA) au ajuns amândoi în optimile de finală ale competiției de Grand-Slam, Australian Open, după ce au reușit să bifeze victorii confortabile în compania unor adversari cunoscuți.

Pe partea feminină de tablou din cadrul întrecerii de la ”antipozi”, Aryna Sabalenka, din Belarus, a dat piept cu ucraineanca Lesia Tsurenko, într-un meci disputat pe ”Rod Laver Arena”, din Melbourne. La a patra înfruntare directă dintre cele două, Lesia Tsurenko urmărea să egaleze situația la general împotriva sportivei din Belarus.

Totuși, situația nu a fost tocmai una fericită pentru jucătoarea din Ucraina, deoarece Aryna Sabalenka s-a impus în minimum de seturi, dar și în minimum de game-uri. În primul act, istoricul nu a existat, deoarece break-urile reușite de campioana en-titre din startul duelului au destabilizat încrederea adversarei, iar scorul setului inaugural a fost de 6-0. Un set în care Aryna Sabalenka nu a servit vreun as, dar nici nu a comis vreo dublă-greșeală.

Totuși, eficiența la primul serviciu a fost punctul cheie care a creat o mare discrepanță între cele două jucătoare. Cu doar 35% eficacitate la prima minge aruncată în careul de serviciu, Lesia Tsurenko nu s-a putut apropia de procentul de 76% la puncte câștigate pe primul serviciu bifat de Aryna Sabalenka.

În setul secund, lucrurile au fost identice, iar reprezentanta Belarusului nu i-a oferit vreo șansă concretă oponentei sale. Aceasta a reușit să meargă mai departe în cadrul competiției de la ”antipozi” fără să cedeze vreun game. Situația punctelor obținute de pe urma primului serviciu a fost asemănătoare, ba chiar cu un plus de 5% pentru Aryna Sabalenka. Campioana în exercițiu de la AO merge în sferturile competiției, acolo unde va da peste americanca, Amanda Anisimova (442 WTA).

La masculin, liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, s-a confruntat, cu argentinianul Tomas Martin Etcheverry (32 ATP). Duelul cu numărul trei dintre cei doi, în care sârbul pornea cu două victorii în palmares în compania sud-americanului a debutat cu un echilibru pe tabelă. Însă, acest balans a ținut până la scorul de 3-2, atunci când ”Nole” a reușit break-ul și a fost suficient pentru a își trece în cont primul act cu scorul de 6-3.

Setul secund al partidei dintre european și sud-american a fost mult mai eficientă pentru campionul sârb, deoarece acesta a izbutit să facă break-ul mult mai devreme. La fel ca în primul act, cu 6-3 l-a depășit Novak Djokovic pe adversarul său, fiind aproape de victorie.

Pe ultima sută de metri, Tomas Martin Etcheverry și-a ridicat nivelul de joc și după ce nu a cedat niciun game în al treilea act, exact la fel ca ”DjokerNole”, tie-break-ul a fost cel care a desemnat câștigătorul acestui set. Sârbul, extrem de experimentat în tie-break-uri, și-a făcut jocul și a ajuns rapid la patru mingi de meci, convertind-o chiar pe prima dintre acestea. Calificarea în optimi a lui Novak Djokovic îi va aduce sârbului un meci împotriva francezului, Adrian Mannarino ( 19 ATP).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.