VIDEO: Daniel Nuță, actorul devenit celebru pentru rolul Vlad Dracul din producția de succes internațional „Ascensiunea Imperiilor” difuzată pe Netflix, devine producător al primulul serial românesc fantasy-comedy, produs la Academia Studiourile Buftea

Serialul „REFRACȚII – Cum mă văd când nu mă vezi” abordează problemele reale ale adolescenților într-o manieră suprarealistă și plină de umor. Astfel, publicul tânăr poate să înțeleagă și să accepte drumul complicat și inevitabil pe care îl ai de parcurs în evoluția personală. Detalii am aflat în matinalul BucureștiFM de la Daniel Nuță și Salex Iatma, scenarist. 

 „Am pornit de la ideea de a face un serial dedicat copiilor și adolescenților din România. Salex a format la noi în academie, pe lângă copiii cu care noi facem cursurile de actorie, de film și de teatru, un grup de tineri scenariști cu care de un an jumătate tot lucrează și le predă scenaristică. Împreună cu ei a dezvoltat povestea acestui serial.” – Daniel Nuță 

Salex completează: „Am văzut că înțeleg și că pot, așa mi-am dat seama că trebuie să încerc să mă educ, să nu le mai zic copii, să le zic viitori colegi că de fapt, asta sunt. Capacitatea lor de absorbție a informațiilor și chiar de asumare a lor este extrem de mare, sunt absolut uimit.” 

Invitatii ne-au dat detalii despre noul serial la care au lucrat împreună. „Povestea la care am ajuns este despre o fată care este elevă într-un liceu de genii. Ea este pasionată de chimie și problema pe care o are și de care vrea cu disperare să scape, este că toată lumea care o întâlnește pare s-o uite.” 

„Am dus-o la extrem, ne-am jucat foarte mult cu conceptul acesta, cu ce înseamnă să fie invizibili, problema adolescentului, pe care o avem cu toții. Până și mama ei când s-a născut a uitat-o la maternitate.” 

„Ca să rezolve această problemă pe care o are, ea inventează o formulă care ar trebui să o facă vizibilă. După niște observații bazate pe chimie, inventează o pastilă. Numai că la un moment dat, celălalt personaj principal se joacă un pic cu formula ei și fata în loc să devină vizibilă devine altcineva.” 

„În fiecare episod este altcineva, se transformă în altă persoană căreia trebuie să-i rezolve o problemă pentru a merge mai departe. Chiar din primul episod își dă seama că vrea să se întoarcă în propriul corp și că viața de om invizibil era mult mai bună.” 

Și copilul tău poate urma aceste cursuri. „Este vorba de Academia Studiourile Buftea, probabil cel mai mare spațiu de cursuri pentru copii și adolescenți, de teatru și de film. Am ajuns într-un timp foarte scurt la 800 de cursanți activi cu care lucrăm săptămână de săptămână. Acum în februarie vin alte înscrieri.” 

„Creștem ușor-ușor pentru că totul se întâmplă cu pasiune, cu inima deschisă și cu sufletul pe tavă.”

Cei doi invitati spun că serialul va putea fi văzut din toamna acestui an, pe o platformă de streaming disponibilă în România.

Hai cu un play pentru a afla mai multe despre un serial pe care trebuie să îl vezi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.