Numărul călătorilor transportaţi de CFR Călători în 2023, în creştere cu 5%

Foto: Marga Tudor/ arhiva

Numărul călătorilor transportaţi pe calea ferată în 2023 a crescut cu aproximativ 5% faţă de anul anterior, iar parcursul călătorilor a fost cu 5,8% mai mare, a anunţat CFR Călători.

CFR Călători a asigurat zilnic, în medie, circulaţia a aproximativ 1.110 trenuri.

Reprezentanţii CFR Călători precizează că întregul parc tehnic disponibil de material rulant al companiei a fost în circulaţie, sezonul estival reprezentând unul dintre vârfurile de trafic.

„După o pauză de opt ani, o dată cu intrarea în vigoare a planului de mers de tren 2022/2023, a fost reintrodusă categoria de tren Intercity pe rutele pe care viteza şi condiţiile tehnice au permis acest serviciu”, se menţionează în comunicat.

Astfel, au fost proiectate pentru circulaţie în anul 2023 un număr de 12 trenuri, pe următoarele rute: Bucureşti Nord – Cluj Napoca şi retur; Bucureşti Nord – Constanţa şi retur; Braşov – Constanţa şi retur; Bucureşti Nord – Suceava şi retur; Paşcani – Iaşi şi retur; Bucureşti Nord – Arad şi retur; Teiuş – Arad şi retur.

„Şi în anul 2023, CFR Călători a lucrat permanent la extinderea serviciilor oferite, astfel, perfecţionând aplicaţia de cumpărare online a biletelor de tren prin introducerea unei facilităţi noi – alegerea locului şi a vagonului în care pasagerii doresc să călătorească”, se mai precizează în comunicat.

Conform sursei citate, peste 85% din trenurile CFR Călători aflate în circulaţie (în medie 1.100 trenuri/zi) ajung la destinaţie fără întârzieri.

În anul 2023, întârzierea medie pe tren CFR Călători a fost de circa 8 minute, din care 1 minut şi 7 secunde reprezintă întârzierea medie pe tren din cauze generate de CFR Călători.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.